diumenge, 18 d’abril del 2010

LES FLORS

Són el signe inequívoc de que la primavera ja es aquí. La tan esperada primavera, enguany que tot han estat pluges, neus, boires i humitat, encara es veu mes maca. Ere d'esperar. Cada any es el mateix miracle de la natura. Un verdader somni, admirar com devall de les rames seques i mortes desde tans mesos, no sé sap com, pugen un plançons verts i víus, i amb un no rès, les rames seques han desaparegut.
Per adonar-se millor del canvi, serie convenient andentrar-se in xic al camp, i obsevar el matolls, els arbres de fulla caduca, i els sembrats. Mirar com están les herbes i si ja ha nascut alguna violeta en algun marge prou obag.
I es pot fe r el mateix a la ciutat. Fer un passeig per alguna vinguada arbrada i ajardinada. Fixar-se molt al detall de com són en aquell moment les fulles dels arbres, dels rosers, de l'escorça etc.
Tornar al meteix lloc òn s'ha has estat viut dies avans, i ja ha variat tot. El panorama es completament diferent. el verdor, les ponselles, que ja s'obren, els rosers, les petunies, les falgueres , els ficus i hasta els cactus, han fet una estirada. les flors oloroses estás en plena efervescencia i si no perjudiquen les alergies, es pot respirar a fons, perque es un festival de aromes naturals, i val la pena, no perdre-s'ho. I es que en el codi genetic del home i vé inclosa la poesia i els sentiments de desperte la primavera any rere any.

14 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

HOLA MONTSERRAT:

Aci a Valencia, encare plou i fa fred.
Pero també ja es veuen sortir les noves fulles dels arbres.
I las floretes, ja ens regalen la vista amb el seus colors.

Bona nit i una abraçada, Montserrat ll.

L. Gispert ha dit...

La hermosa primavera ya acompaña al caminante, al excursionista, al paseante.... Asoman los verdes jubilosos y las violetas y los lirios cortejan los senderos de las montañas... Renace la alegria con el buen tiempo.

Feliz semana, Montserrat.

Un abrazo.

Montserrat Sala ha dit...

Les flors en regalen poesia i qualitat de vida.
Donen-les'hi la benvinguda amb alegria.
Una abraçada molt gran, tocaia Montserrat.

Montserrat Sala ha dit...

Seguro qeu tú Luís, te has fijao mucho antes que yó de la evolucion imparable de los campos y los áboles, como buen caminante obsevador que eres. Gracias por tu visita, amigo. Abrazos

Unknown ha dit...

Una de les coses que mes m'agrada de la natura es tornar a caminar per on ho vaig fer fa un any i descobrir com les flors tornes a florir. Es un fet ple de màgia.
Un abraçada.

Anònim ha dit...

Maravilla floral en esta estacion
Antonio Gala dice: En una rosa caben todas las primaveras....
y es que primavera y flores son poesia...

Montserrat Sala ha dit...

Hola Jan: Suposo que de vagades et deu ser ben difícil caminar pel mateix lloc, dos anys seguits.
En tot cas la primavera més o menys florids, es arreu un regal de la Natura. Salutacions amic i gracies per visitarme.




Tu ho has dit Anna, La Primavera, es un miracle floral, i poétic, tan si ho díu antonio Gala com si nó. Gracies guapa per laa teva opinió.
Que tinguis bona setmana, amiga.

Pedro Ojeda Escudero ha dit...

Y qué formas las de las flores: allí está toda la belleza.
Saludos.

Higorca Gómez Carrasco ha dit...

Querida amiga, todos nos fijamos en la maravilla de la naturaleza ¿hay un cuadro más bello que un florido campo de amapolas? Nadie puede igualar a esa gran maestra, flores multicolores, alfombras verdes, dices de las violetas, yo tenía mi jardín tapizado, pero son las primeras y ahora ya no quedan, están durmiendo para despertar el próximo año, pero te puedo decir que todo esta maravilloso, adoro este tiempo, esta estación tan bella.
Un montón de besos querida amiga

Myriam ha dit...

POr eso me gusta tanto la primavera: ¡por sus flores!

Besos

Asun ha dit...

Se ha hecho de rogar, pero poco a poco va entrando con toda su belleza y esplendor.

Besos

Montserrat Sala ha dit...

Higorca: Un campo de amapolas florecidas es un regalo que nadie puede igualar. Ni en plasticidad ni en colores. Abrazos grandes y generosos.

Montserrat Sala ha dit...

Querida Miy: A mí me gusta por las flores, pero tambien por los dias lasgos y soleados. Gracias por tus amables palabras.

Montserrat Sala ha dit...

Todo lo buenos cuesta y se hace esperar. Estas de acuerdo conmigo? Muchas gracias por tus visitas, Asun.