dimarts, 13 d’abril del 2010

PORTAR UNA CASA. (O FER DE MARUJA)

Desde temps inmemorial, les feines de la casa, que son un munté, i molt desagraïdes, han estat delegades com a feines de dones, en el ranquing fastigòs de les categories familiars i socials. Per lo tan, considerades feines menors, i de escasa qualitat. Una tasca que la pot fer qualsevol persona que disposi de dues mans i rès més.
I jo no hi estic pas d'acord. Penso per el conntrari que es menester molt més que dues mans. Fa falta tenir un bon cap. Despejat i seré, per tindre cura de la família, de la arganització i de la economía. Portar una casa no es feinejar, és entre d'altres coses: cuidar i educar uns fills, mantindre la flama de la ilusió per a tots el menbres, fer uns menús cuidadosament elaborats, cada dia de la setmana, anar a cercar tot allò que fà falta per l'equipament i el suministre, anar al metge amb al qui calgui, i al dentiste. Cosir botons a dojo, planxar i endressar tota la roba de tots. i el banys, i les dutxes....alhora fer els honors als convidats, saber estar, i ser atenta i elegant. Com més ho penso mes important veig el treball sense remunerar, que duen a terme moltes de les mestresses dels nostres dies.
Darrere de un grand home, diuen, cal buscar sempre la dona que s'ocupe d'ell i de totes aquestes "menudencies" que acabo de enumerar. De bon segur que val més qu’ ell encara. el mateix es por dir de una gran dona: radere de una gran dona, hi ha sempre una bona gobernanta de tota confiança. Però mai hi ha un marit, que ocupi el lloc de la gobernanta.

14 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Buffff¡¡¡¡¡
Les mestressas de casa.
Ai Montserrat
Hi havia qui deia que més valia neixer gos de casa bona, perque no erem reconegudes.
Sort que ara hem espabilat.

Una abraçada. Montserrat

Anònim ha dit...

Dicen que "El trabajo hecho con gusto y con amor, siempre es una creación original y única."... y de esto las madres saben mucho...

Montserrat Sala ha dit...

Es veritat que es fan massa coses, i totes importants. el meu amic Ciriacm, que ere molt savi
deia: que a una casa que hi hagués una dona bona per tot. La família ere salvada. Suposo que hi est´sad'acord, no?
Moltes abraçades, tocaia Montserrat Llagostea

Montserrat Sala ha dit...

Hola Anna Jorba: Menys mal que tú les valores. però saps molt bé que les dones amb fills y que no taraballen fora, els hi diuen marujes. Pero també saps que aquesta feina ben feta, implique molt més que netejar.

Pedro Ojeda Escudero ha dit...

Pues yo llevo mi casa. Cuando estaba casado, nos repartíamos el trabajo. Ahora todo lo organizo yo. Es difícil, a veces, tener todo en orden por los horarios de trabajo, pero se hace lo que se puede.
Saludos.

Montserrat Sala ha dit...

Es un hombre 10, Profesor, Le felicito por ello. En la actualidad,debido al nuevo orden de las cosas i de las casas, se dan muchos casos como el suyo. Es muy saludable ser indpendiente. Gracias por su opinión

/ ha dit...

Nadie puede igualar la sabiduría de una madre.

Gracias guapa por visitarme, sos un encanto de mujer!

BESOTES Y MUCHOS!

Montserrat Sala ha dit...

Es verdad Stanley. Te agradezco además que me leas en mi lengua. Pero recuerda si te intersa que te traduzca algun post, lo haré encantada.
Como buena madre, que nó, sabia. Gracias por tus palabras tan corteses.

jg riobò ha dit...

En esas labores esta la divinad que portamos.

Lola Mariné ha dit...

Si todos esos trabajos tuvieran que remunerarse muchos hombres tendrían que hacerlos por narices, porque no les daria el sueldo para cubrirlos.
Menos mal que las cosas van cambiando...
Ahora lo que se dice es que detrás de un gran hombre hay una mujer sorprendida, jeje.

Montserrat Sala ha dit...

Hola Jg.riobò: No alcanzo a saber si lo dices en broma o en serio. Pero te agradezco igualmente, tu opinion. Saludos.

Montserrat Sala ha dit...

Hola amiga Lola Mariné: Es veritat que les coses van canviant per les dones. I també pels homes ! S'els acabe el gandulejar, penso. Gracies per visitar-me. Petons.

Higorca Gómez Carrasco ha dit...

Querida amiga ¿Hay mejor trabajo que llevar la casa, criar a tus hijos y amar a la persona que tienes al lado? ¡¡Bendito aquel que puede hacerlo!! Es lo que yo pienso.

Besos

Montserrat Sala ha dit...

Las cosas querida Higorca, són todas del color del cristal con que se miran. I tú sabes bién como se vén estas determinadas cuestiones. Graciaas amiga por tu opinión.