dijous, 22 d’abril del 2010

LES LABORS

Aquesta es l'ocupació, distracció, o vici de moltes fémines. Molt escasos son el homes que els hi agradi cosir o fer punt. Però en conec algún que li relaxe fer petit point. No hi tinc rès en contra. Mes aviat al revés
Voldria que el qui em llegís pugués entedre tot el que s’assaboeig, per ejemple fer un jersey. O una xaqueta de punt o de roba. Un tapis de macramé, o una punta al coixì. A mí m’agrade sobremanera fer quelcom, de vestir o per casa, fet a má. I un regal fet a mà amb delicadeça i bon gust, l’agreix el que el reb i satisfà al qui l’ha fet. Es tan agradable sumergirte en el món de les sises, els escots, les mànigues o els brodats!!! I que dir de les afeccionades al ganxet. Amb les seus fils i les revistes especialitzades, passen unes hores molt més que felices i distretes. Totes les labors, acaparen la atenció del que les fa, allunyen les cabòries, es sumament relaxant i hasta terapèutic.
Des de tot punt de vista, recomanable. Es reparador del estrès, de les neurones, i del mal rotllo. L'aconsellen els psiquiatres a les persones amb problemes depresius. El punt de creu, per ejemple, fa minvar la ansietat i l’insomni. Una cosa important en persones nervioses i que pateixen alteracions d’aquesta índole.
Devant de tants avantatges, posemnos a pensar: sempre es millor fer més manualitats a consumir mes de pastilles. Es l’opció de cadasqú.

8 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Hola Montserrat:

Quan els meus nois eren petits si que els hi havie fet algún jersey de mitja.

La mare amb feia agafadors de ganxet, encare en conservo alguns.

Les labors són molt gratificants sobretot quan están acabades i contemplen l´obre creativa de les nostres mans.

Jo ara el que amb relaxa molt, es llegir i l´ordenador i pasejarme per la Blogosfera.

Ara se m´ha posat el cap aprendre l´anglés.

Reb una abraçada tocaïa, Montserrat

L. Gispert ha dit...

Así es, Montserrat, toda labor creativa mejora a la persona. Y como dice nuestra común amiga, Montserrat, son sus paseos por la blogosfera...Cada uno encuentra un estímulo. El mio ya lo conoceis, pero también he sido corredor. Y si tenía algún problemilla, salía a correr, 8, 10 o 15 km. y ese problemilla se había evaporado, y regresaba a casa feliz. ¿Que bien, verdad?.

Nada, nada, a hacer cosas. Así se renueva la felicidad.

Un abrazo.

Anònim ha dit...

Montserrat...hace nueve meses que no fumo, despues de 40 años...con el dinero que calculé que gastaba en tabaco...me he regalado a mi misma una maquina de coser estupendisima...
de momento hago poca cosa...pero me gusta entretenerme y aprender poco a poco...
Una manualidad es positiva para la mente...

Higorca Gómez Carrasco ha dit...

Querida amiga, en mi Barcelona querida, además de estudiar mis padres me enseñaron a ser una "mujer completa" y se coser y un etc. me gusta sabes, a veces me hago ropa, mientras veo la tele para no dormirme, suelo hacer jersey o ganchillo, me encanta y sabes me gustaría poder retomar el cojín de hacer bolillos, los guardo, pero ya no me queda más tiempo. Es bonito ver a las señoras hacer labor ¿No te parece?
Besos

Montserrat Sala ha dit...

Es una realitat que l'ordinador es molt gratificant, i ens distreu d'altres aficions que avans ens omplien molt.Petons

Montserrat Sala ha dit...

Hola Anna. al teu bloc ja he vist que fá uns quants mesos que no fumes. Es una decisió molt facil de fer pero dificilíssima de cumplir. Anim que ja t'en estas sortin! A casa meva, no fume ningú ni entre els amics ni els familiars. Hem tingut molta sort.
amb la máquina de cosir pots fer virgueries, si t'agrade. Jo també la tinc. Adeu guapa!

Montserrat Sala ha dit...

Amigo Luís: Como muy bien dices, cada cual encuentra placer y distración en cosas distintas. Hay que dejar que las aficiones de cada uno, fluyan libremente, i nos den el merecido equilibrio que necesitamos.
Saludos cordiales.

Montserrat Sala ha dit...

Querida Hogorca: No solo es bonito hacer encaje de bolillos. A mí su sonido me relaja y transporta. También me gustan los bordados y el frivolité, aunque este último no lo he aprendido nunca. Las labores de antaño, sobretotdo un ajuar de fino algodón bordado a mano, es un lujo asiático hoy dia. Ya no son para usar, son solamente para exposiciones, o para dejar en herencia. Tienen un valor grande.
Besos.