dilluns, 7 de desembre del 2009

JORDI SOLE TURA

Lluny de la seva imatge púbica, he conegut la hiatória d’ aquet home sencill plé de bons sentiments i que la vida ha colpejat tan durament en els últims anys. Exilat, fugitíu, presoner, i magnific cervell intelectual, sorgit d’una familia traballadora, d’un poblet de Catalunya. Anave per flaquer, peró les seves grans dots per l’estudi, van fer-lo anar cap a destins molt mes encumbrats, espinosos, i molt compromesos amb la lluita antifranquisita. d'aquells dies. Afortunadament,, el seu sacrifici de moltíssims anys, es va veure recompensat amb una cátedra de dret, primer, un Ministeri, i seguidament, una vegada dedicat completament a la vida política, và esser senador, diputat, i un dels escollits, per redactar una nova Constitució, desprès d’haver retornat el país a la democracia.
A grana trets aquesta es la seva vida. El seu fill, cineasta, ha fet un reportatge, molt encertat i que ha estat premiat a diferents països. Amb una dinámica i uns testimonis reals de la seva vida personal i púbica ha lligat tota la seva trajetòria de forma magistral.
La malatía de l'Alzeimer ha pogut amb ell. Decansi en Pau.

2 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

HOLA MONTSERRAT:
S´EN ANAT UN GRAN HOME, EN JORDI SOLE TURA.
NO FA PAS GAIRE TEMPS VAREIG VEURE CREC QUE PEL CANAL 33, UN REPORTATGE DE LA SEVA VIDA.

ELL VA LLUITAR MOLT EN L´EPOCA DICTATORIAL , ESSENT PERSEGUIT, TU ENS HO EXPLICAT MOLT BÉ

PETONS DE MONTSERRAT A MONTSERRAT

Montserrat Sala ha dit...

Ere un politic, de quand els politics, eren gent, amb ideals i vocació de servei al país i les persones. Petons de Montserrat a Montserrat. O.K.?