dimarts, 26 de gener del 2010

LA GENT GRAN I LES SEVES PENSIONS MISERABLES

He sentit vergonya aliena. Estaba a la cua d’una oficina d'una caixa d’estalvis, d’aquestes que diuen que fan tantes coses pels demés, que empleen els guanys per ajudar als més desfavorits, osigui en obres socials. Devant meu hi havíe dues velletes que s’acompanyaven l’una a l’altra i d’un bastonet cada una. Amb prou feines, podien caminar. Han cobrat les seves pensions minses i una d’elles li ha semblat que li donaven menys diners que el més anterior. De manera torpe i insegura, contave i recontave els bitllets i les monedes i no s’en sortíe. La seva amiga l’ha volgut ajudar i tampoc ho ha pogut veure clar. La noia de la finestreta amb molt de tacte, per la seva part, i paciencia en deixar que les velletes anessin fent, sense posar-se nerviosa, ha tornat a recontar els diners de l’una i del l’altra, i efectivament tenien raò. El còmputo final i mancaven 2 €. Un € per cada llibreta. Es poca cosa i no cal reclamar, es deien....Peró la noia els ha explicat el motíu del seu desencís. Resulte que no havien cobrat menys, com elles pensaven, sinó que la retenció dels impostos, pujave més que l’augment. Les bones dones han dit: aaahhh! ja ens estranyave, jà....i agafadetes del bras i dient adeu a tothon, tot coixejant i a poquet a poquet, han sortit de la oficina conformades i sense dir ni piiu. Jó no savía òn mirar.
M’han fet molta llàstima. Tenien una pujada de 5€ i els en retnien 6€ !!!!!!
No hi ha dret, que despre`s d’una vida plena de trevalls per la subsistència, i vés a saver cuantes cosses més, (perque aquestes senyores havien passat la guerra, aixó segur) el govern els hi donés per passar un més de privacions més que d’una altra cosa, com m’ha semblat: 432 €, pujada inclosa. Que s’ho fassin mirar, coll....

6 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

SAPS QUE DIC MONTSERRAT SALA
COLLONS QUE NO HI HA DRET!!!. PERDONAM HE COMPLETAT EL TACO QUE ACI A VALENCIA ES DIU MOLT.

SI NOIA SI, SEMPRE SE LES CARREGAN ELS MES DESFAVORITS.

JO NO EN TINC RÉS DE MALPARLADA, PERO MIRA AVUI M´HA SORTIT DE LA L´ANIMA.

UNA ABRAÇADA I PETONS DE LA TEVA TOCAIA. Montserrat Llagostera.

Montserrat Sala ha dit...

Rotunda resposta. No n'esperaba d'altra. Gracies perla teva claretat.

Higorca Gómez Carrasco ha dit...

Querida amiga, muy buena entrada, las personas mayores ya no tienen derecho a nada, ni a comer, ni a vivir, ni a divertirse. Después de toda una vida luchando, trabajando para dejar algo justo, pagando y pagando, cuando llega ese declive lleno de experiencia, de sabiduría, nadie quiere saber nada de ellos, antes mamábamos de los abuelos, nos gustaba que nos enseñaran aquello que nosotros jóvenes e inexpertos nada sabíamos,ahora amiga nada de eso, si te descuidas te miran hasta con desprecio, así es, todo ha cambiado, nada es igual, claro que eso transformado a votos es muy poca cosa, pues eso les tenemos que pagar, poquito para que no se empachen. Besos amiga y espero que estés recuperada.

Montserrat Sala ha dit...

ES completamene injusto, lo que el estado hace con los ancianos y viudas. Lo mires como lo mires. Gracias por tu opinión tam objetiva. Saluudos

Conxa ha dit...

termina,termina.....no te quedes con las ganas que es para vociferar, clama al cielo lo que cuentas.

Es patetico que en nuestra sociedad los ancianos,esten casi al final de la escalera de las prioridades.

Montserrat Sala ha dit...

Montserrat Llagostera, lo ha dicho por mí. Yo seguro que la hubiera proferido mas gorda. Al estilo de...Hijos de...Todes sabemos, lo mal que lo pasan los ancinos en muchos de los casos. No hay derecho. Besos.