dimarts, 8 de setembre de 2009

SETEMBRE

No tot son problemes, quand arribe la tardor. (En contraposició del que vaig escriure ahir).
Aquesta es una estacío, molt agraïda per el que fà al mediambient. Es el temps de la verema, de la fruita madura i de les fulles daurades, i de les primeres fresquetes que tan s’agraeixen. Els dies encara son llargs, i permeten fer moltes activitats al aire lluiire, la temperatura de l’aigua del mar per ejemple és ara quand es més agradable, quasi tébia.
Comencen a sortir els primers bolets. Quina passada anar a buscar bolets! ...i trobar-ne!!!
Cal fer les confitures i melmelades de mores, de codony. de tomquets verds....Garrapin-yar les ametlles, i sobretot d’anar a escoltar la brama dels isarts. La bellesa del bosc es tan important, que es motíu d’inspiracicó, de molts dels poetes i literats.
Un altre capìtol es anar de botigues, veure les primeres novetas, i fer les primeres compres de la roba que necesitarem per l’hvern, Sense oblidar de reposar al llit una flasadeta, i recuperar les nits plàcides i poder dormir d’una tirada. Sense calor, mosquits o sorolls.
Un altre factor molt agradable d’aquest dies es el retrobament amb els amics habituals i els parents. Les llargues vesprades mirant les fotos de les vacances, i l’intercanvi d’impresions al voltarnt d’una taula....
En fí com diríe algú ja molt vell... “No hay bien que por mal no venga”