dijous, 30 de desembre del 2010

L'HOME DELS NASSOS

De molt petita el meu pare sempre deia que el dia 31 de Desembre, ere el dia en que passave per devant de casa un home que tenia tans nassos com díes té l’ any. No ho vaig entendre mai. I ere ben senzill, però en aquell moment tot y que reclamava una explicació, sempre contestava que em posés a la finestra per a veure’l passar.
He estat sempre molt curiosa, i aquesta actitud, segur que induïda per la bona intenció, em molestave molt, i quand per fí m’en vaig enterar d’aquest i d’altres petits secrets de la festa de Reis, de la tradició del Cagatió etc. no em vaig portar cap disgust, però en realitat, m’enganyaven, i aixó no m’agradeve gens ni mica. Els nens son nens, pero no idiotes. i quand ho demanen s’els té que informar.
Perqué, aviam: que hi té veure els nasos de algú amb el traspàs de un any a l’altre? I el perque es dona menjar al tió, si tots saben que els tions o les buscalles no mengen? Es més raonable deixar menjar al balcó la nit de Reis, per que se supose que els camells sí que poden tenir gana com un altre animal. O també, es més llogic deixar pastissos a la ximeneia, perque el Pare Noel, pugui fer un petit resopó. Es més creible. Ara lo del home del dia de Sant Silvestre, sempre he pensat que ere una presa de pel i una tocadura de nassos.

2 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

hola mpontserrat:

Mira ja hes fet treurer la meva nena interior.
Sempre es perava de petita veurer el home dels nassos.
I el pare amb deia te tans nassos com días té l´any.
Clar conque només en quedava un!.

FELIÇ 2011!!!!

Una abraçada, Montserrat

felicitat ha dit...

Jajajajajaja Montserrat! que m'has fet riure! Amb la il.lusió que donen de menjar al tió els meus fills... i fins i tot el veuen que s'engreixa...jejejeje... et molt bona!

Feliç entrada d'any... i pensa que només hauran passat tans dies com nassos tingui l'home! ajjajajajaja.... Bons Reis i molts petons!"!)