dimarts, 13 de juliol del 2010

QUANT LA CALOR NO ET DEIXE DORMIR

Quand els llençols s’empeguen al cos, el coixí es calent i encara que et treguis mes roba de la imprescindibla, no pots aguantar la xafegor de l’habitació, ni obrint la porta i la finestra: Malament! Es presente una nit llarga, amb poques espectatives de que t’entri el sòn. I t’agafe una mena de mal humor, que al dia següent, encara es note més per les grands solcs al voltant del ulls mitgs apagats y descolorits. Farà falta una bona dosi de pincellades per disimular-ho al matí. cremes i colorets a dojo. i que no falti un bon llapis d’ulls perfilador.

A mi, aquestes situacions, a més de posar-me de mala gaita, m’etren picors per tot el cos, les cames i braços sobretot. I no em queda cap mes sorida, M’he d’aixecar, anar a la dutxa un altra vegada, o vestir-me y sortir al carrer. Caminar una mica, serenar-me i quand torno a casa, posar-me en un altre llit. Fresc.

. Normalment amb totes aquestes pecaucions i cuidados, ja me’n surto, i si no m’adormo a pesar de tot. llavors estic ben perduda. Perque amb la temperatura tan alta, no e pot fer rés, ni llibres, ni ordinador, que encara done más escalfor, tampoc es pot cosir. ni fer massa soroll. I sí es té terrat o balcó, cap a la matinada, sempre refresque, i per fí pots anar a dormir al llit, que es un enemic a tindre en compte en aquestos mesos tan calurosos d’estíu.

16 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Ai toczia.Veus jo si que dormo tota la nit. Sóc una soca.
Et comprenc, el meu marit si que li costa dormir.

Aci Valencia, tembé fa molta carlor.

Et piquen els mosquits?, es clar es l´inconvient de dormir amb la finestr overta.

Nosaltres ens posem un ventilador de Torre i de día el menjador tinc overt l´aire acondicionat.

Petons de Montserrat a Montserrat

Anònim ha dit...

Montserrat....
me pone muy nerviosa tambien no poder dormir por el calor...ahora que estoy de baja laboral y que no tengo desgaste fisico, si paso noches de insomnio, no me importa, pues se que al dia siguiente no voy a trabajar y lo tolero todo mejor...

este verano con el corsé si que me está pareciendo más pesado...pero...
¡¡ es verano!!...
siempre ha hecho calor...

prefiero pensar en que tengo las ventanas abiertas, en que los dias son más largos, en que puedo tomar algún referesco y comidas más ligeras para mi "gordura"...en que esta estación me resulta más alegre...aunque, es verdad, es un fastidio sudar tanto....
Molts petons.

Eastriver ha dit...

Ay, Montserrat, que m'has fet riure!!! A mí això de les picors també em passa. Tolero fatal la calor. La sensació d'ofeg és molt emprenyadora. Petons.

Mercè Salomó ha dit...

Bé, ja veig que no sóc l'ùnica que no pot dormir. M'han recomanat unes herbes: passiflora, però no les he comprat encara. Poden anar bé, per el què sé.

Petons, molts i mols petons!

Montserrat Sala ha dit...

Montserrat Llagostera. pues tens bons sort de dormir com una soca, les nits d'estíu caluroses.
Si deixes les finestres obertes els sorolls del gossos, si i els mosquits. Si les tanques t'ofegues i tan els ventilddors com els aires condicionatsm també molesten. Es l'inconvenient que té l'estiu, cal aceptar-lo, perque d'altra banda te moltes coses bones.

Montserrat Sala ha dit...

Anna: yo pienso en tu corsé. Jo tambien lo llevé un verano. i viajé por todo el Norte en coche.
Fué duro pero te acostumbras. I pienso igual que tú, me gusta el verano a pesar de estos pequeños inconvenientes. Gracias guapa por visitarme.

Montserrat Sala ha dit...

Hola Ramón: Els 35 o 40 graus de temperatura, que s'agafen al estiu, es una llauna que hem de resistir,com sigui. Pensa que no estem en els llocs mes calurosos del planeta, i ningú es mor. Anims i a rascar quand piqui. Gracie maco. (Encara recordo l'ultim blog teu, va ser genial).

Montserrat Sala ha dit...

Hola Maria Mercé: Suposo que tú amb el que has viatjat per Àfrica, ja la deus coneixer bé aquesta sensació de manca d'aire. No rés, tot plegat, pitjor ho tenien els pagesos avans que tenien que fer la collita a mans, i el batre el blat. Un turment res comparable al que hem de suportar nosaltres. Gracis per comentar amiga.

L. Gispert ha dit...

Para evitar el calor, ahí está Capdella, el refugio, los lagos....

Con las ganas que tengo de ir... Agosto sería ideal... Pero no éste.

Un abrazo,

Luis.

Montserrat Sala ha dit...

Hola Luís: Tienes toda la razón del mundo. Allí el fresquito está garantizado, solo que no se lo digo a nadie, no vaya a pasar que me quiten el sitio. Sole te he invitado a tí i que lástima que no pueda ser este Agosto. Un aabrazo

jg riobò ha dit...

Gracias a Dios, tengo el río que casi lo puedo tocar.

Montserrat Sala ha dit...

Sí y por lo visto un buen rio. A referescarse tocan!!!

Saludos.

Unknown ha dit...

Hola Montse! Ai xiqueta, quina raó tens! Les vegades que me n'he anat a dormir quan els pagesos
marxaven de bon matí cap a collir fruita...
Quan estic molt desesperada em prenc mitja pastilleta i llavors dormo com a molt sis horetes.
T'entenc molt bé.
I aquí a Lleida fa una calor que mata.
Un petó.

Montserrat Sala ha dit...

Ya he vist que ets de Torregrossa aprop de Tárrega. De Tàrrega coneixem una familia que es díu Lorda Alaiz. Un del fills, en Federic ere politic, però el cancer s'el và emportar. La seva mare, la señora Clara Alaiz, và ésser la meva primera mestra. Només fa 50 ANYS!!! jajaja!

Referent a la calor, tindrem que aguantar com puguem perque ere obvi que arribaríe i forta.

TORO SALVAJE ha dit...

Bon dia Montse.
T'he contestat aquest matí.
Concretament a les 7:19.
Allà està la teva resposta.
Es que per la nit no vaig estar al blog i he contestat els comentaris de la nit aquest matí.

En quant a la calor si nos fos per l'aire acondicionat jo no podría dormir.

Petons.

Montserrat Sala ha dit...

El aire condicionat cal poder-lo tolerar. Gracies amic per entrar al meu bloc. Quasi em fa vergonya.
Salut!