dimecres, 10 de febrer del 2010

LA HIGIENE PERSONAL

Es una questió tan banal i tan íntima que ningú en parle, i sempre es dòne per sentat, que les persones son netes, es dutxen a diari i es renten la boca desprès de cada menjar.
Ho sé, és una cosa pueril i absurda voler parlar d’un tema que, s’en pot dir obertament, no es ni important, ni polèmic ni està de moda. Només el treuen a relluïr els fabricants dels productes que s’han de menester, per maxacar-nos amb publicitats insidioses: Gels, escumes, desodorants, colònies per això i per allò, i sobretot cremes. Cremes corporals, cremes hidratans, cremes nutritives, cremes antiarrugues, cremes per les mans, pels peus, per les ongles, i un llarg etc. El mercat dels productes del cuidado personal, inclosos els perfums, es tan extents i variat, que has de saver exatament el que busques o el que et fa falta, o tens que mirar qui t’ajudi o no t’en ensurts pas.
Molt bé. I un cop acceptat que som tan nets i tant polits, que a ningú li cante l’aixella, que al sortir de casa deixem una flaira, tan forta que ens podrien seguir per l’olor. I la roba canviada de dalt a baix, semblem uns comos. Llavors s’imposa la reflecxió que volía fer avui.
Algù ha pensat mai en el cost tan alt que en paguem per ser tan immaculalts i aseptics? Amb algú se l’hi ha ocurrit pensar en el cost mediambiental que supose? i el peatge que paguem en la nostra propia salud?
Resulte que de tanta llimpieça, les nostres vagines s’han quedat sense flora, i es dolent.
que els melanomas de pell, sovintejen mes que mai, les alergies són un malDecap afegit, i les nostre butxaques es buiden mes depresa del que serie conveient. I encara hi ha una altra pega: el dany irreparable que fem al mediambient, entre tants milions de duches diaries, amb tans sabons que es tenen que disoldre, amb tantíssims acondicionadors, suavitzants, i perfumadors, que fan cap irremisiblement als abocadors.
Sempre portem ls coses al extrem
Ara serie aconsellable, no abusar d’aquest privilegi, que tenim, però que s’ ha saber gaudir amb mesura pel bé de tots i totes.

9 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Hola Montserrat Sala:

Si que tens raò si. antigament les nostres avias es feien el sabò reciclant l´oli.

Una abraçada virtual ben forta,( aquestes no fan mal) i que et recuperis ben aviat.

Montserrat Ll.

Jose Ramon Santana Vazquez ha dit...

...tengo dos
una gata
iris
por sus ojos
y otro julio
por el mes
que llego.
Ambos son:
persas negros
luna y sol.
La primera es suya
el segundo de todos
en familia.
No se que hacer
asi
son sus caracteres
y con ellos
los demas.
Ahora
imprescindibles
en el computo
del hogar...



monserrat es para el anterior post,lo
hice para ti.sin duda la higiene es la base
del buen estar.aqui en mi hogar nuestras mas-
cotas eligen .recibe un fuerte abrazo .

jose ramon...
la

Montserrat Sala ha dit...

Amics Montserrat i José Ramón: Gracies per la vostra visita. Abraçades

Pedro Ojeda Escudero ha dit...

Un buen hábito de higiene es siempre necesario: pero la exageración y el abuso de productos con base química es siempre malo, tanto para nuestro cuerpo como para el medioambiente, como dices.

Montserrat Sala ha dit...

Justamente esto es lo que he querido transmitir. Graciaas por su apreciada visita.

genetticca ha dit...

Això també passa amb els productes de neteja per la casa,per el cotxe,per els parquets...etc.
Jo només faig servir neteja vidres i gel per els plats,llexiu i sabo de rentar la roba.
Al estiu em duxo cada día al hivern cada dos. Champu i sabó neutre per el cos.
faig servir oli de mosqueta per la cara,perque no es resequi , ni desodorant ni mes punyetes perque tinc la sort de no ser massa sudorosa ni pudenta.
M'agrada el perfum però d'aquets que es posen amb rolon i que fan olor d'herbes i especies,m'agrada mol l'olor de la sempreviva.

Bueno, no soporto el despilfarrament a que ens obliguen els anuncis, ni mel's crec. Una bona reflexió amiga.

Una abraçada.

Montserrat Sala ha dit...

Gracies i benvinguda al les meves "parrafades". Calie posar una mica més d'enfasi en el consum de l'aigua i parlar tambe de les bayeres. Sempre queden coses al tinter... una abraçada.

Higorca Gómez Carrasco ha dit...

Si amiga todo es exagerado ahora, nos pasamos en todo, porque parece que si no somos de otra galaxia, la verdad es que hay que tener cuidado con todo.
Un abrazo

Montserrat Sala ha dit...

Gracias Higorca. Otra vez te encuentro tarde. Desde hoy repasaré mis escritos, para que no se quede nadie sin mi agradecimiento.