diumenge, 2 de gener del 2011

Valsos vienesos per tot el món

No sé exactament, quand van començar a televisar aquestos concerts desde Viena, el dia primer de l’any. Tinc concerts gravats en cintes de video, de fá més de 20 anys.
S’ha anat extenen com una tradició, escoltar per tot arreu la música de Johan Straus, justament per començaar l'any amb alegria, i obtimisme. I diuen que aquesta emisió, la veuen en directe molts milions de persones. Es avui dia un dels programes estrella de totes les televisións del món, comparable només amb esdeveniments com les olimpiades, o els mundials de futbol.
Els vienesos s’ho han sabut muntar molt bé. Aixó els ha covertit en el país musical per excelencia, i l’estudiant de musica, que no ha passat per les seves famoses escoles o conservatoris, no es ningú. Viena és sempre plena d’aspirants a musics amb pretencions de alt nivell.
El concert de Cap d’Any, es un muntatge escepcional, que atrau un munt de turistes d’hivern, peró dels que arriben amb les butxaques ben plenes. Una entrada pel concert de Nadal val un ronyò, i tota l’estança, vestuari, i demés despeses com l’estada als hotels es prohibitiva. I el més significatíu, les entrades esperen al calaix dels que s’hi empenyen en anar-hi, dos anys pel cap baix. El es maxim esponent de lo més refinat i elitisme, que es pot trobar. Igual passe per el ball de les debutants, que es celebre al gran teatre de la Òpera. Es una desfilada de gent elegant, molt rica i que està acostumada a viure entre flocs de cotó, i que rés els interessa saber dels altres mons menys afortunats que ells. I segurament menys afeccionats al luxe i a la bona música!!!

1 comentari:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Els valsos de Viena son tot un luxe.
El meu marit amb va prometre que hi viatjeriem un día.

Ara que el noi ja está molt millor, no ho descarto.

Reb una abraçada, Montserrat