dilluns, 24 de gener del 2011

EL SENYOR IBRAHIM, I LES FLORS DEL ALCORÀ




Aquest es el títol de un llibre que acabo de llegir i que recomararía a molta gent. Poques pàgines, però compté una dossi de saviesa poc corrent, es la historia de un nen i la seva gran amistat amb un vell àrab, amo d'un colmado dels que no tanquen mai
L’autor de molt exit en l’actualitat, es Eric-Emmanuel Schmitt, francés, i semble saver tots els recursos literaris, per que juntamet amb una historia simple, fer-te enganxar a els seves pagines de principi a fí. Una historia sencilla, el transcòrrer la vida de un nen abandonat per seva mare primer i pel seu pare desprès. El descubriment del sexe, anar-se fent grand a la vora d’aquest personatge tan important en el seu desnvolupament, l’ùnica persona a la que estime, i per la que plore, i de la que hertarà el seus bens materials i sobretot la seva filosofía de vida.
Tot el diàleg, es facit de frasses brillats, i consells valuosos.
Té un final feliç, però sorprenent. Feie temps que no gaudía tant de una lectura.

4 comentaris:

Norma ha dit...

Montserrat, me gustó el relato, espero haberlo interpretado bien al tratar de traducirlo, es la historia de un niño abandonado. Me gustan lo finales felices.
Cariñosssssssssssssssssss

Eastriver ha dit...

He sentit a parlar tant de la peli... Diuen que la peli és extraordinaria. No sabia que estava basada en una novel.la d'aquest autor que desconec. De debó val la pena la novel.la? M'ho apunto. Hi ha quelcom en les teves paraules que m'ha fet pensar que es tracta d'una novel.la senzilla que amaga grans veritats.

Jota Ele ha dit...

Me lo apunto, Montserrat.

A través de tu sinopsis, tiene buena pinta.

Gracias por la información.

Un abrazo.

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Bona nit Montserrat:

segur que deu ser molt interessant.

Gracies per l´informació.

Petons, Montserrat