diumenge, 10 d’abril del 2011

S E B A S T O P O L



Amb relació a les guerres que en aquestos moments ens mostra la televisió, recordo d’una vegada vaig sentir en un programa de radio que liderava l'Antoni Bassas, que ell  havíe lligit en algun lloc que, perque  tot anés bé al mon, i tot rutllés com devie, només calien tres coses: Al hivern fred,  al estíu sol, i guerra a Sebastopol. De moment no vaig saber ben bé que significava tot aquest discurs, pero pronte vaig reacionar i pensar. I esclar si feie a cada estació en temps adecuat, el comerços, la agricultura, la  industria, i tot el demés en general, aniríe com una seda. Peró i la guerra de Sebastopol?.
Tan ere Sebastopol com La Conxinxina, volie dir, que la guerra també ere necesaria perque les coses no es paressin. Pero aixo sí: lluny. Les guerres ben lluny. Desprès nosaltres ya els hi vendriem tot lo necesari per refer la nació, i de moment els hi suministraven, el material de guerra, perque guanyèssin els uns  o els altres, que tan se’ns donave. I si s'en podíe vendre als dos vandols, encara millor. Estava feta d'un peça. Cínics, pensava.  Hi cada vegada estic més segura de que passe, segons la voluntat dels poderosos, i dels caps de cada nació del món ric i desenvolupat
I ara?  No serem nosaltres els mateixos que encenem el foc a tans i tans punts del marxe, no sé si ens valdríe més, menjar poc i païr bé.

4 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Bona nit Montserrat.

Les guerres no son bones a cap lloch.

Pero es clar hi han molts interesos creats.

M´en vaig a dormir que estic morta de son i ja hen tocat les 12 de la nit, o sigui les 24 h.

Dolços sons.

Montserrat

Neogeminis Mónica Frau ha dit...

Pero no tengas dudas, mujer!...las guerras son alimentadas por los mismos que después la condenan en público, pero se llenan los bolsillos con sus beneficios. Duro, pero es así.
Un abrazo.

Calvarian ha dit...

Hay muchos intereses y sobre todo mucha hipocresía.
Saludos

Conxa ha dit...

desde luego que si, quien crees que vende las armas?? necesitamos guerras para vender armas....
España vende armas, muchas armas, hasta minas de racimo. Somos hipócritas hasta la médula.