dilluns, 28 de setembre del 2009

EL SORROLL

.
El Soroll mediambiental que hem de patir totes les persones que vivim a les ciutats del mon “ric” i civilitzat, provoquen tantes molesties i incomoditats, que es fà difícil ennumerar-les totes. Començant per l’ insomni i tot el que arrosega, i acabant per un estat nerviòs permanent, fòbies, i demés patologies relacionades amb l’excès de decibelis, tots estem cridats a protestar, o a reduÏr, en la mesura de les nostres posibilitats, aquestos ditxosos sorolls que alteren la paciencia, la convivencia, i el tarannà de tothom.
El soroll elevat al cuadrat, el soroll mes insoportable, que existeix, es el que tenen que aguantar els obrers de les fàbriques textills, els tallers de matriceria i planxa. Sense oblidar la feina dels controladors aeris i demés personal dels exteriors dels aeroports. Molt forts també, son els sorolls de les fundicions, amb aquelles patacades del ferro contra ferro. i mes forts encara son les estridents musiques de les discoteques, que sonen fins a reventar els timpans.
Aquestes persones, les que treballen en els llocs, avants enomenats quasi amb tota segurtat, patiran greus problemas d’audició que els portarà finalment a la sordera.
I les que suporten voluntaraiament i per caprici, els sons ensordidors dels pubs, discos, i demés… Que en farem d’aquestos?