dimecres, 2 de febrer del 2011

L'ÀFRICA ES DESPERTA




Es dificil d’endivinar o preveure, si les revoltes de Tunisia, del Iemen i d’Egipte, serán el final de totes les protestes o només seràn el pricipi. Una cosa es certa: A l’Àfrica ya no es xupen el dit. Ho volen decidir per ells mateixos els seu destí, i el de llurs països. El poble també s’ha anat moguent. Molts ya ha estudiat en totes les universitats del món, i ya tenen una idiea del que volen fer, i del que esperen del seu país. Primer de tot rebutjent, tots els mandataris que s’han anat perpetuant en el poder, ham omplert les seves bosses els seus rebostos, i encara no en tenen pròu. Es el cas de Mubarak, que semble que està donant llarges al assumpte. O es que necesite més temps per emportar-se tot el que ha anat acumulant?

Els EEUU, que son els garants declarats, del interesos dels regims dictatorials, es veuran forçats, a la no intervenció, si es que volen mantindre, el paper dels bons amics. Paper que en aquestos moments ningú es crèu. Però que encara té un punt de validesa, si més no, per la por, que nó pas per d’altra cosa.

Tindrem que deixar passar el temps, i estar al aguaït, de tot el qeu es cou per aquells indrets, que ara mateix son els amos del or negre, i que ademés ocupen llocs geogràficament estratègics.

2 comentaris:

Higorca Gómez Carrasco ha dit...

¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡Menos mal!!!!!!!!!!!!!!!!! Por lo menos aquí se puede escribir con libertad, ya no se si acierto o no, pero te puedo decir que por todas partes veo la misma cara, no se porque pero agobia un poco. Llevas razón querida, Africa despierta a la vida, al mundo, los tenían un poco "sometidos" y creo que no hay derecho a eso, países ricos y el pueblo muerto de hambre, en fin da pena ver, oír, según que cosas, pero...
Un montón de besos querida amiga

Encarna Gómez ha dit...

Està genial que aquesta gent s'hagin atrevit a sortir a protestar i a dir prou a aquests règims permanents. És curiós que, justament, són els països més "democràtics" i on es viu en millors condicions els que han protestat. El que sí tinc ganes de veure és al poble marroquí protestant, ja que és un poble que viu en la missèria i a l'única cosa que s'atreveix és a agafar una patera i fugir del seu país. Si el poble marroquí sortís al carrer i l'exercit el fes costat com a Egipte, ja veuríem què passaria!!! Molts problemes es solucionarien no només en el Marroc.