diumenge, 30 de desembre del 2012

ESCEPTICISME I INCREDULITAT


Estic completa ment convençuda que tots els coneixements actuals sobre  fecundació artificial, sobre l’origen de la vida y sobre la creació de la terra, i de tot el que es belluga sobre ella, no ens han ajudar gaire a ser mes feliços. Que un cop desvetllats tots els misteris de de la esencia humana; a mi m’ha quedat un gran buit. Y amb el quadre al descobert del genoma l’he acabat de adobar.

Imatge de la Xarxa.
Recordo quan hi havíe un Déu Poderós i Misericordiós, que castigava al dolents, i premiava als bons. Que sempre podies contar amb la seva intervenció divina, fos el que fos. Et quedava el recurs de sempre que hi hauría qui et donaría un cop de ma, t'ajudaría. Sempre sabies on poder-te consolar, quan alguna desgracia trucava a la porta. Disposaves i creies amb certesa, que algú t`escoltava, i li podies demanar quelcom que necessitaves molt, com per exemple, guarir un malalt, aprovar un examen, o que la pluja arruixés abundosa ment, els nostres camps en temps de sequera. Tenies en definitiva una espatlla, on podies vesar totes les llàgrimes dels infortunis, sense veure’t mai traïda ni menystinguda. Els teus secrets quedaven a bon esguard,  no calia amoïnar-se.
Ja no ens queden grans misteris, per desvetllar. Tot esta publicat contrastat, i registrat. Fins i tot està homologat.
Es així mateix. Però era còmode i gratificant de pregar; i esperar que arribés allò que tan volies. Si arribava: Gracies a Déu. Si no venia, llavors pensaves que si Deu no t’ho enviava era perquè no et convenia. I et quedaves feliç i conformat.
Ara ens hem tornat tots uns escèptics u agnòstics. Jo, la primera. I així ens va. Necessitem sociòlegs, psicòlegs i gurus de tota mena, perquè al món no hi ha res que rutlli com serie d’esperar. Y una persona feta de carn i ossos, no pot engolir-se, per si sola, tants i tants gripaus, com hem d’empassar-nos. Estem vivint moments terrible ment angoix ants: no hi ha feina, estem escurant tots els recursos naturals de vida dels nostres descendents, ho emplenem tot de deixalles, i ens toca de contemplar impertèrrits, com els rics, acumulen cada dia mes poder i riquesa. I en canvi els més pobrets no tenen una engruna de pa, per fer un mos. Despullats i desnutrits, tampoc ells saben pregar. On anirem a parar??? qui el podrà aturar aquest desgavell??? Amb una mica mes de temença i de respecte pel medi ambient, no estariem tan sols davant aquest precipici, que si el Deu no intervé, malament ho veig.
Vull fer ben patent que aquesta reflexió d’avui, no té res a veure amb l’Esglesia. Dit en altres paraules i mes curt: Crec que ens manca, aquest salvavides que teníem abans,  perquè el ser tan descreguts no ens ha beneficiat gens.

16 comentaris:

emejota ha dit...

Montserrat ante todo desearte una feliz entrada en el año nuevo junto a tus seres queridos, pese a todo.
En cuanto a tu reflexión, pues te diré que hay para todos los gustos, que te entiendo perfectamente pero que no lo puedo compartir, básicamente porque mi naturaleza es levantisca y rebelde, siempre buscando una razón mejor que la anterior, que lo que cuentas lo respeto profundamente pero más bien lo sentía como un corsé para mi naturaleza.
Ahora que soy tan mayor entiendo mucho más que antes y me puedo permitir el lujo de tomar perspectiva, mucha, desde ese punto tan lejano nada de lo que nos ocurra tiene importancia, el único consuelo para mi consiste en entenderlo y saber que forma una parte aunque sea microinfinitesimal de la gran diosa, de Gaía, de nuestro bellísimo planeta y que hay que luchar con uñas y dientes, corazón y cerebro para no seguir destruyéndola, porque te recuerdo que fueron "aquellos tiempos" los de la gran ignorancia ecologista y cuando en nombre de lo que fuera se inicio el proceso de vulneración creciente a la tierra, por ignorancia, claro, pero es que la ignorancia es atrevida y puede hacer mucho daño.
Lo que se sabe ahora no nos mejora ni nos empeora, porque entonces, como ahora, como siempre a pesar de todos los pesares, de todos los conocimientos y de todas las ignorancias son los corazónes y la buena voluntad de los seres humanos a través de los tiempos. De esos seres anónimos sin los cuales nosotros no estaríamos aquí ahora.
Mols petonets, y perdona el rollazo, pero es que me ha salido así de sopetón y del alma.

Tracy ha dit...

¿Qué te he dejado? ¡no!´¿no notas mi mano en la tuya?.
Feliz año y trece besos.

Bertha ha dit...

Monteserrat: bella reflexión.Estamos ante una gran crisis de fé...pero esto pasa cada cierto tiempo cuando el ser humano le da prioridad al tanto tienes tanto vales.Los señores de una época con dos misas y dar algo para tapar sus tropelías: eran bendecidos por los mísmos que después que las cosas se torcian los condenaban...El mundo esta hecho de tiras y aflojas lo que antes era correcto hoy no sirve o a la inversa.Y por eso hay que reinvertalo cada cierto tiempo.

¡Que pases una feliz entrada de Año 2013 y a lo largo del mísmo te deseo lo mejor!

Abrazos.



mariajesusparadela ha dit...

Supongo que nadie puede ni debe convencer a otro de lo que cree y que lo importante es la coherencia personal. Tu no puedes cuidar toda la tierra, pero si cada uno cuida su parcelita,la tierra está salvada.
La fe no se pierde nunca (eso creo), aunque cada uno tenemos fe en cosas diferentes. Feliz año, Monserrat. De corazón.

Maite ha dit...

No queria dejar pasar este día para desearte una buena entrada de Año.

Feliz 2013!!

con caariño

maite



Montserrat Sala ha dit...

Hola Eme: yo también te comprendo a tí, mi querida amiga. Tu eres una mujer fuerte, inteligente, que además eres una experta en astrología y te conoces y ves a venir desde lejos, las tempestades o los buenos momentos. Me llevas una gran ventaja.
Yo he crecido en otro ambiente, mas cerrado mas íntimo, y adolezco, esta falta de apoyo que siempre creí tener.
Lo voy superando, pero, no puedo evitar mirar al cielo de vez en cuando. No el cielo que tu vés sinó el otro.
Gracias por venir a decirme todo esto, que te agradezco infinitamente

Te mando mil besos; te los mereces.

Montserrat Sala ha dit...

Tienes razón Tracy. Por supuesto que noto tu mano sobre la mia. ¿como he podido dudar de tí? Me daria un bofetada, por burra!.

Tod mi cariño para tí en este primer dia del 2013.

Montserrat Sala ha dit...

Supones muy bién Mariajesús. Cada cual piensa lo que quiere y de la manera que mas se ajusta a su modo de ser o de su educación.
Esperemos que la tierra siga su andadura por los siglos de los siglos.
Gracias por tu visita, y que goces,como mejor prefieras de la entrada del 2013.
Un abrazo muy fuerte

Montserrat Sala ha dit...

Hola Bertha: Espero que sea com tu dices. Que las crisis de fé siempre han existido, que pasará el chaparrón sin más.
Yo tambíen te deseo lo mejor para este año que inauguramos hoy. Gracias por pasarte amiga mia.

¡¡¡FELIZ AÑO 2013, CON MUCHA SALUD!!!

Montserrat Sala ha dit...

Mª Teresa Alejandra: yo tampoco quiero que te falte mi felicitación y mi recuerdo cariñoso.

¡¡¡QUE EL AÑO 2013, SEA PARA TÍ EL MEJOR DE TU VIDA!!!

Sara O. Durán ha dit...

Que tengas demasiada felicidad, toda de preferencia!
Un abrazo fuerte y cariñoso.

Montserrat Sala ha dit...

Hola amiga Sara O.Durán. la felicidad nunca es demasiada, Claro que si és de preferencia...entonces, ya no digo nada.
Muchas gracias guapa,y buen año para ti también.

Eastriver ha dit...

Montserrat, com m'ha agradat aquesta meditació teva. Hi estic d'acord. L'home necessita saber (o creure) que hi ha alguna cosa per sobre seu. Així se sent segur. Del contrari necessita especialistes o medicines: especialistes per donar-li la seguretat que li falta, o medicines per tranquil-litzar-lo.

Saps una cosa? Jo sí sóc creient. Totalment. Potser per això estic sempre força xiroi, jaja. Jo crec que hi ha alguna cosa que dóna sentit a la vida, alguna forma de trascendència. Però també crec que no necessitem l'esglesia, cap ni una, per contactar amb aquesta essència superior. Les esglésies, totes, volen controlar l'home, tenir-lo lligat, controlar el que pensa, el que sent... Les esglésies no ens deixen ser lliures, perquè la llibertat neix del lliure pensament, i pensar lliurement és perillós per a qualsevol forma de poder, inclosa l'esglesia.

Que el poder hagi usat l'esglesia per sotmetre la gent (una cosa històricament demosatrada) no vol dir que Deu no existeixi, només vol dir que alguns l'han volgut usar al seu servei. Jo sí crec en que hi ha alguna més, tot i que no sé com pot ser: probablement una energia, una forma d'existencia totalment diferent al que coneixem. I també crec que tots tenim una part d'aquesta energia en l'interior, i que hi podem contactar, i per tant ser millors i més espirituals, i que probablement aquesta és la nostra feina al mon.

Una abraçada molt forta.

Montserrat Sala ha dit...

M'ha agradat el teu comentari,perquè veig que em comprens a la perfecció encara que no m'hagi explicat pròu bé.
Tinc aquesta sensacio.
No tinc mes que afegir, que moltes gracies per venir a dir-m'ho. Tenia la sensació que tot i siguent un tema profund, ningú l'havie entés o motl pocs, vaja.
que el reis de l'Orient, et duguin tot alló que esperes i més.

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Hola amiga meva.
Jo sempre dic que la Fe es terapéutica.
I no hi ha cap psicóleg que hem pugui desprogramar, aquest salvavides que tu dius es a dir també hi han psicólegs cristians.
Doncs, be la meva pregaria es que el Senyor amb dongui forces, per poguer cuidar els demés i cuidar-me.
Saps que devegades penso que hi ha interesos creats, en que la gent perdi la Fe en Deu, perque la Fe es gratuita i digués lo que digués el Sr. Marx, jo dic "que la Fe fortalece la mente y no daña el cuerpo".
Ara també vaig llegir l´altra día que en el Sr. Freud, no l´interesaba gaira que la gent cregués en Deu, ja que mermaba els seus interesos económics.
Com els emeperedors romans, no els interesaban els cristians perque lliberaban de l´esclavitud i aixís ells es consideraben deus.
Aquesta es la meva humil opinió.
Respeto als agnóstics, pero jo no renuncio aquest tresor, que amb donaren els meus pares i está ben gravat a la meva ment.
Una forta abraçada, Montserrat

Montserrat Sala ha dit...

Que maco i que senzill ho has dit Montserrat.Sempre ho dic: Ests una dona extraordinaria. Definitivament,com tú no en hi ha dues.

Una abaraçada.