diumenge, 27 de juny del 2010

PARLEM DELS SENTIMENTS

M'he proposat de parlar del tema, però la veritat es que no sé per òn començar.
Vaig llegir una vegada que una mare jove i moderna, va anar a consultar a un psicòlec, per preguntar-li quan, devíe començar a educar al seu fill que teníe sis mesos. Ere molt conscient de la importancia de la questió, i ella ho volíe fer tot bé. El psicòlec se la và mirar de fit a fit i l'hi và dir:  Senyora, però vosté encara no ha començat a educar-lo?
Aquesta historia exagerada, hem pot donar la pauta, i servir-me per saber, desde quan estimem i ens sentim estimats. I de com despres nosaltres administrem els sentiments que hem rebut, des de la nostra educació. Perque aixó es ben segur: si ens donen patacades, segurament ens agradarà a nosalatres respondre amb la meteixa moneda, i també tenim molts nùmeros de fer patir als que ens estimen. Mal rotllo.
Una primera i facil conclusió, es que si et tracten amb dolçor, seràs una persona pacífica,i raonable. si en tracten amb justicia i ecuanimitat, respondràs el més segur, a ser un individu just encara que una mica dur, i et mancarà la tolerancia i la generositat.
Però no tot es aixó, ni tot va d'aquesta manera. no són pas faves contades. No. Els sentiments mes intims, no es poden controlar ni es poden ensenyar, Son congènits.  La llàstima, la simpatía, la enveja, l'amor, la tendressa, el pudor, la inteligencia emocional, van creixent, amb nosaltres i es forme amb totes les experiencies, i circumstancien en que ens anirem trobant pel camí de la vida. Vivencies que poden ser molt diverses.
Hi ha un altre factor important,  i el dòne la part mes matrial del asunto: Tenir o no tenir diners. Una persona amb un cor bó i plé de saviesa, pot en el cas d'esdevenir adinerat, esser un monstre  insuportable, egoïste i fred. Per el contrari, si ha nascut entre lleçols de seda, i desprès les coses no l'hi van com ere d'esperar, aquesta persona es torne mes humana, comprensiva, i  també perque no dir-ho: una mica resentida. La meva teoría es aquesta, pero solament és una teoria admeto, que molt discutibla.

8 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Hola Montserrat:
Hi han persones sencillas que els hi han tocat mols diners a la loteria i s´ hen fet molt desgraciats.

I el que tu díus ni han de bressol ric, que devant les ciscunstancies adversas s´en fet mes humanitaris.

No se sap mai.

Cada persona es un món.

Bona nit i bona hora i una abraçada, Montserrat

Montserrat Sala ha dit...

Justament és el ue he intentat transmetre.
Gracies Montserrat i bona nit també.

Higorca Gómez Carrasco ha dit...

Hola "cajita de sorpresas" ¡vamos a debatir! Es un buen tema como todos los tuyos. Es verdad que los sentimientos nacen y mueren con la persona. Los vicios, la envidia, el carácter, la incomprensión, la tiranía y un largo etcccccccccccccc. a veces se nace y otras se hace, el seso, la mente, el cerebro, es inexpugnable, cualquiera es el guapo que se mete en el. Nadie sabe lo que pasa, pero sí, también es verdad, según como te "crían", o creces, así eres de mayor, aunque a veces los padres hacen esfuerzos por enderezar el carácter de uno de sus hijos y es imposible ¡lo estamos viendo! Desgraciadamente estamos rodeados de envidias, de malas formas y un sin fin de cosas más, hay que saber dosificar las cosas y de esa forma y manera se estará en la medida justa ¿No te ves a ti misma? Mírate al espejo, te educaron en ser siempre tú y así eres, tienes tu propio ser, tu propia forma de ver la vida, de comenzar a describir aquello que programas ¡mira a tu alrededor! Te darás cuenta de muchas cosas, husmea, investiga, lee y reflexiona, luego nos haces otra entrada de las tuyas querida amiga.
Un fuerte abrazo

TORO SALVAJE ha dit...

Son tantes les variables..., es fa molt difícil trobar la solució perfecta.
I es més, a vegades penso que els sentiments tenen una vinculació directa amb la genética que es mol difícil de redreçar.

Petons.

jg riobò ha dit...

Dificil salir de lo que moldea la sociedad.
Todo esta dado.

Montserrat Sala ha dit...

Hola Higorca. Ya me has bautizado eh?, No creo que sea tan sopresiva. Pero si tu lo dices serà verdad. LO que pasa es que hoy he escogido un tema muy complejo. Todos somos especiales y únicos. Debemos nuestro caracter y nuetro buen o mal genio, a nuestros antepasados, porque la genética también juega su papel. Importante, por cierto. El corazón es otro factor que puede modoficar todo el sistema afectivo. Enfin, amiga me gusta debatir y lo estoy consiguiendo.
Besos.

Montserrat Sala ha dit...

No hi ha una solució perfecta, Toro. Cada ún es com es per mil motius diferents. Inconscientment, actuem y ens mostrem tal com sòm, pero també sabem enganyar, o fingir, si convé als nostres interesos. Gracies per comentar.

Montserrat Sala ha dit...

J.R.Riubò: yo siempre digo que nuestros hijos són hijos de su tiempo, que viene a ser lo mismo que tu afirmas. gracias por tu opinion corta, pero certera.