dimecres, 5 de maig del 2010

EL MERCAT DE LA BOQUERIA

Una de les millors pasejades de es poden fer als voltans de les famoses Rambles de la Ciutat Comptal, es fer una pasada per el mercat de la Boqueria.
Ara ya és ruta turística recomanada, per moltes agencies, i es facil veurèu tot invaït de turistes de totes les edats i condicións. Potser no son els potencials compradors que esperen tots els comerciant, pero sempre piquen alguna cosa i s’en emporten, un material que deixa pocs diners, però que fa molta propaganda. Les fotografies.
No es d’extranyar. perque parades com les que es veuen a la Boqueria no hi són per cap altre mercat del mon. Hi ha productes de tota mena. Carns, caça, peixos, encurtits, formatgeries i xarcuteries molt ben assortides. Pastissos i dolços de totes les especilitats, i nacionalitats. Però el que el fà diferent, es la manera d’exposar els productes. Jugant amb tots els colors, les parades de la fruita i verdura, per ejemple són aturades obligades pel que sap apreciar una obra d’art allà òn sigui. Està tot tan ben pensat, col-locat i milimetrat amb tan gust que l’aspecte de tot es magnìfic i inigualable.
Jo no en soc compradora habitual, però el que em cride més al atenció, son les parades del peix i marisc. L'aspecte fresc i saludable del que s’expose,convide a comprar, i si algún dia em decideixo, trobo que no es car. Menys que en els mercats de barriada. Vall la pena coneixer-ho, i ho recomano a tot-hom

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Muy buen consejo la visita al mercado es imprescindible...la vistosidad, el colorido de las paradas, es extraordinario...sobre todo las de la entrada....
en el interior has de saber comprar en el sitio adecuado...hay de todo...ya se sabe...si no te conocen a veces te venden lo que ellos quieren....
es un gran mercado.

Higorca Gómez Carrasco ha dit...

Maravilloso, querida amiga, solamente una pena, estoy un poco lejos, pero intento seguir siempre que puedo lo de mi querida tierra, llevas razón te acostumbras a ese mercado y el resto los encuentras falto de todo, aunque querida ahora cada comunidad es distinta, lo que se encuentra allí, aquí es difícil, nosotros vamos a Madrid a buscar lo que nos interesa de lo contrario no lo tenemos.
Un beso

/ ha dit...

Veo que es imposible perderse de visitar la Boquería! Adoro esa clase de mercados, y poder fotografíarlos, aquí no hay de ese tipo!

BESOTES GUAPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pedro Ojeda Escudero ha dit...

Excelente recomendación. Sin embargo, lo mejor sería entrar en él como si no fuéramos turistas. Lugar indispensable en esa bella ciudad.
Saludos.

Montserrat Sala ha dit...

Hola Anna:JO ja no parlo de arar-hi a comprar, que també, pero veure'l recién muntat, es una pasada. sentir els olors i el bullici de la gent de les peixateres cridant als seus posibles compradors. Pentinades, enjoiades, i amb una destresa per remenar i despatxar el seu génere....
Vaja, que hi ha espectacle per una bona estona de lleura. merci per la teva visita.

Montserrat Sala ha dit...

Higorca: Por lo visto tu ya conoces este sitio sin par que describo en mmi entrada de hoy. Me hablas a menudo de que ésta mí tierra tambien es la tuya. Haber si me lo esplicas mejor, cuando tengas tiempo querida. I gracias por comentar.

Montserrat Sala ha dit...

Me has entendido muy bien Stanley. Lo celebro. Ves como el catalán no es tan dificil? Te mandaré fotos si encuentro tu email. Veras commo no te engaño. Gracias guapo por tu vista. Me puedo permitir llamarte así? tengo mas años de los que quisiera, (todos vividos), i por esto me tomo la licencia.

Montserrat Sala ha dit...

No recomiendo nada que no sea bueno o incluso muy bueno, Profesor. NI el paseo de ayer ni la visita de hoy son cosas banales. Hay que verlo para creerlo. Gracias por sus amables palabras.

Mercè Salomó ha dit...

Els mercats són la meva debilitat.
En cada viatge, vagi a un petit poble o a una gran ciutat he de passar per el mercat i gaudir de la vida diària dels habitants.

Molt bona recomenació la teva, Montse.

Una abraçada!!

Montserrat Sala ha dit...

També tinc el mateix costum que tú. Veure els mercats quand viatjo. però aquest es un mercat ben difernt als de la resta de la ciutat. No sé el perqué. Gracies per la teva opinió, Mª Merçé.

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Hola montserrat:
Com a desordenada reconeguda que soc, he començat ha ferte el comentari, per l´entrada anterior.

Ay la Boquería, quan jo vivia a Barcelona hi havia ant moltes vegades i quin goig que feia.
I quin bon punt, com aquell qui diu el costat del Gran Teatre del Liceu .

M´agradat molt aquesta entrada, amb porta molt bons records.
Una abraçada tocaia, Montserrat LL