diumenge, 25 d’abril del 2010

CATALUNYA I S. JORDI

Per Sant Jordi a Tot Catalunya es celebre un dia molt especial. Una festa magnífica que s’ha fet tan famosa, que ja es copiada en paissos llunyans, com Japò i venen molts turistes atrets per la seva fama. Y es que no hi ha paraules per descriurel-la. Es una gran Festa Mayor de la Cultura, del Amor i de les Lletres.
La gaudeixen petits i grans, homes i dones de totes les races i condicions socials. Gent de totes les edats surten al carrer a la busca del llibre i de la rosa. Les guarderies, les places d’abast, els bancs i caixes, els instituts, i els colectíus mes dispars tots son plens de rams de roses vermelles per regalar als seus clients i proveïdors.
Concients de que vivim en un món, difícil, sense justicia, i minvats per la crisi, pero concients també de que aquesta es la nostra festa per excelencia, fem una pausa, aparquem els problemes, per gaudir, i fer que aquesta data sigui d’ agermanament i joia. Tots els racons, places, i cantonades son plenes de papradetes ón es venen aquestos dos articles, però es tal la afluencia que és aprifitada per els escriptors que son per tot arreu, firmant i dedicant els llibres als seus clients.
Les emisores de radio i també de la televisió, emeten els seus programes desde qualsevol punt de la ciutat, perqueen qualsevol indret es ple de gent a vesar.
Respectant totes les demes festes, que es celebren a totes les comunnitats, (A Pamplona: toros. A Sevilla balls i folklore, a Valencia: foc i ,mascletás etc. etc) A cap lloc es festeje tan i tan, el dia dels enamorats. I el dia del llibre i la rosa. Es Amor. Es Cultura a l’engròs.

15 comentaris:

Pedro Ojeda Escudero ha dit...

Es un día precioso, para disfrutar con todos los que uno quiere.
Saludos.

Montserrat Sala ha dit...

No lo sabe bien, Profesor. Usted aquí i en las Ramblas, ese dia.... Bueno el año que viene hablamos. De acuer? Gracias i saludos cordiales.

Myriam ha dit...

¡Siempre es agradable disfrutar de las letras y el amor!

Montserrat Sala ha dit...

Las letras ayudan a hacer mas agradable el amor,querida Myr. Por lo menos más romántico.
Gracias por tu esfuerzo en seguirme en mi lengua.

Unknown ha dit...

Viatjar m'ha permet conèixer moltes festes i tradicions. Però, Sant Jordi es una festa, tradició que any darrera any la trobo a faltar. Molt.
La darrera que vaig viure en directe fou la de 2004.
Una abraçada

Montserrat Sala ha dit...

Tinc una filla que víu al extranger i em diu el mateix que tú. El que no sabeu els dos es que any rere any, va a més.
Es un esclat de festa i colors. Espero que vingueu aviat a viurel-la.

Anònim ha dit...

me encanta la fiesta de Sant Jordi....a pesar de las connotaciones comerciales, a pesar de que no se puede dar ni un paso por Barcelona...
pero bajar paseando por Paseo de Gracia,por las Ramblas hasta Colon y volver a casa con un libro y una rosa...(si las dos cosas)...es un dia único....

Montserrat Sala ha dit...

Es el único dia que sin gastar nada, solo con ir a las tiendas habituales, que te conocen, puedes llegar a casa con media docena de rosas. Si o no?

Anònim ha dit...

Montserrat...todo el mundo ofrece su rosa en los sitios habituales que frecuenta...es verdad...

Lola Mariné ha dit...

Es una festa molt especial y molt nostra, encara que se fet massa popular i multitudinaria, però ¿qué hi farem?
Bona setmana.

Montserrat Sala ha dit...

GRacies per la teva visita amiga Lola Mariné. Es cert que es fá massa coneguoda aquesta festa, pero penso que si nosaltres no la divulguem, ningú ens ho farà. El que connegui Sant Jordi, també sabrà de la nostra terra.

Higorca Gómez Carrasco ha dit...

Un bello día, para mi el autentico día de los enamorados, es delicado, lleno de ese sentimiento especial que tenemos los seres humanos dentro de nuestro corazón, ver aparecer con esa bella rosa, según la edad, el color, según el estado ese color distinto y al mismo tiempo lleno de sensibilidad y ese libro esperado y al mismo tiempo deseando leer con avidez.
Maravilloso día, las letras se unen en armonía con el amor.
Besos querida amiga

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

HOLA MONTSERRAT:

EL DIA DE SANT JORDI ES UN DIA ESPECIAL A CATALUNYA.
QUINS RECORDS DE LES BALLADES DE SARDANES, EN AQUEST DIA A LA PLAÇA DE SANT JAUME.
GRACIES TOCAIA, PER AQUESTA ENTRADA DEDICADA A AQUEST MEMORABLE PATRÓ QUE ES SANT JORDI.

UNA ABRAÇADA, Montserrat ll.

Montserrat Sala ha dit...

Hola Higorca: has captado muy bien mi mensaje, Un dia grande para todos los enamorados, los amantes de la literatura i de la belleza. Por cierto no sé si sabias que Josep Pla, tambien falleció un 23 de Abril. Gracias por tu comentario.

Montserrat Sala ha dit...

com ho saps Montserrrat Ll. a veure si vens un any, i el visquem plegades. Val?