dimarts, 29 de juny del 2010

NITS DE REVETLLA, NITS TRÀGIQUES.

                Des de fa molts anys, les nits de revetlla s'han convertit, en nits de insomni per moltes famílies. Passe justament, des de que els joves  han aconseguit aquest grau de llibertat, que deu ser bo en molts conceptes, però que a la llarga és quasi sempre problemàtic, i fins i tot mortal, en alguns casos. Que dóna idea de com es comporta el jovent amb unes copes de més, justament amb la idea de passar una nit divertida, de disbauxa, i  d'embogir del plaer que els hi dóna el soroll el foc i la beguda, consumida de forma totalment irresponsable.
Hi haurie molt a parlar, des de els accidents habituals a les fàbriques o factories d'explosius i pirotecnia. Des de les àrees de emergències de tots els hopitals, ens podrien dir un munt d'accidents any rere any, i penso que a tots ens pasarien les ganes de jugar emb foc, si els sabéssim. Aquesta guerra de mentida, semble un joc de nenes, però ens enganye.
Malhauradament, sense, provocar-les, ja en passem  de coses, pero anar-les a cercar ho trobo d'una imbecilitat extrema. I per més Inri, costen diners.
La gran tragèdia de Castelldefels, rés te a veure amb els focs artificificials. Té més a veure amb la falera desmesurada de gaudir d'una festa amb balls tropicals i "salsa", i acabar tots al punt del coma etílic i revolcats en una gran "menage a cent" i dormir fins que surti el sol a la platja. I com semble que en aquest dia està tot ben vist i tot es permés, doncs si cal passar unes vies de tren, per anar més depressa,  es fa..... Els pares ja ploraràn;  que per això estàn, al cap i a la fi.

26 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

BON DIA AMIGA MEVA:

Mira les presses d´arrivar desseguida.

El no pensar, si la platja sempre està overta!

El crusar les vias tana massa de gent, no va donar temps a veurer el tren.

Però si hi ha un pas suberrani, per creuar les vies!

L´strés, no hi vàren pensar.

Justament jo feia 15 díes que havia anat amb l´euromed a Barcelona.

Petons, Montserrat Ll.

Pedro Ojeda Escudero ha dit...

A veces nos comportamos como si lo que hacemos no tuviera consecuencias. En ocasiones, muy trágicas. Por muchas medidas que se tomen, siempre habrá quien se crea que nunca pasa nada...
Saludos.

Neogeminis Mónica Frau ha dit...

Eso sucede cuando al diversión es sinónimo de desenfreno. No se miden las consecuencias.

Saludos.

Montserrat Sala ha dit...

Va siguer un cap de setmana horroròs. Els pobrets que van creuar la via, van pagar molt cara la seva imprudencia. Es veu que el tren annve a besar, i al obrir les portes vàr sortir disparats sense veur rès y a ningú. Adeu Montserrat Llagstera

Montserrat Sala ha dit...

Hola Profesor: Con el alcohol, y los otros ingredientes, los peligros resultan a sus ojos casi nulos. Y pasa lo que pasa. Además una sola imprudencia puede resultar fatal. Así que si són muchas....

Montserrat Sala ha dit...

Hola Neogeminis: Desenfreno y libertinaje. Las consecuencia no se pueden medir, tal y como van los cuerpos... Los años podarán más que nuestros avisos. Espero. Gracias por opinar, querida amiga argentina. Sos un amor.

jg riobò ha dit...

Circo. Pan y circo.

Montserrat Sala ha dit...

Como lo sabes, querido amigo. NO hay ora cosa.
Salud!

Asun ha dit...

Aquí en Pamplona, con las tan famosas fiestas de San Fermín prácticamente todos los años pasa alguna desgracia por actuar de forma irresponsable y casi siempre con sobredosis de alcohol de por medio. Los hay (yo diría que en un 99,99% extranjeros) que se suben a lo alto de una fuente de unos cuantos metros de altura y se tiran en plancha para que los recojan los de abajo, pero es que eso es lo que en su país les han vendido en los paquetes turísticos como típico de las fiestas. Los hay que se agarran tales borracheras que se echan a dormir en los jardines de las murallas antiguas que rodean la ciudad y acaban rodando y precipitándose al vacío. Y podría seguir enumerando actuaciones irresponsables, y es que el alcohol, cuando no se toma de forma responsable, no es un buen compañero.

/ ha dit...

Es un horror, querida amiga; y esto sucede en cualquier parte del mundo, lamentablemente. Mientras los más jóvenes dejen de creerse inmortales...

BESOTES GUAPA!

Montserrat Sala ha dit...

Esto que me cuentas querida Asun, no lo sabia. Tal como están las cosas tampoco me sorprende. y que casi todos sean extranjeros, no me consuela. Porque siempre miramos a los extranjeros para acabar imitándoles en todo. Ya el año pasado colgué en mi bloc un escrito muy crítico con estas fiests. Así que hoy no toca.
Gracias amiga por tu participación es este mini foro, que són mis bitácolas.

Montserrat Sala ha dit...

Stanley, así es. Burradas a cual peor, passan en todas partes. No hemos vuelto salvajes. Esta es la palabra, mi amigo.

Sor.Cecilia Codina Masachs ha dit...

Gracias Montserrat per la seva preséncia a cas meva i seguir el meu blog. Va se molt emotiu, gracias a la meva entranyable amiga Marina Pastor.
Un petó
Sor.Cecilia

Montserrat Sala ha dit...

Gracies també per seguir el meus pasos, equivocats o nó, del seu gust, o nó. Repectem cada una el terreny de l'altra,i aquest es el millor sistema, el secret de ser bones amigues, que és el que jo desitjo. Amb tot el carinyo

Unknown ha dit...

A vegades es difícil de entendre allò que comença com una festa i acaba convertint-se en una tragèdia. Però la vida i el comportament del humans es així.
En el cas de Castelldefels, crec que ja esta tot dit darrera de un imprudència. Però crec que fins i tot totes les imprudències es podrien evitar si les dues parts col•laboressin. Desgraciadament ara s’adoptaran unes mesures mes dràstiques, però per alguns ja es massa tard.
Avui en dia, algunes celebracions acaben malament. Poca mesura i poc seny que diria el meu avi. I veient certs comportaments, li he de donar tota la raó.
Una abraçada
(Per cer, a veure si aquest fi de setmana et faig arribar quatre ratlles)

Montserrat Sala ha dit...

Aixi és, Jan, el comportament humà, es sempre imprevisible, en casos com el de Castelldefels.

En hi haurà molts que ja no hi podràn posar remei, esperem que els més essenyats, s'adonim de la perillositat, d'algunes festes. Per cert, aviat comencen els Sanfermins.
Espero alguna noticia "diferent", aquest fí de setmana. Salutacions amic, i graciesper el teu comentari sempre encertat i mesurat.

TORO SALVAJE ha dit...

Tens molta raó.
Va ser una imprudència terrible.
Tot i que potser es podría haver evitat amb més mesures de seguretat.
De fet, una regidora de l'ajuntament ja va advertir tres mesos abans que aquella estació sería una ratonera la nit de Sant Joan.
Es trist però avui en día els poders públics han de vetllar per que la gent no faci imprudèncias fins i tot en contra seva.

Petons.

Maite ha dit...

Se deberían tomar medidas más serias.

Un abrazo

Maite

Montserrat Sala ha dit...

Toro, estic d'acord en que les administracións tenen que vetllar que en la mesura del posible, per la seguretat del personal. pero mai podrà evitar que la gent es pasi de la ratlla si van beguts o drogats. Si no es per la via, saltarán per un altre lloc, la cuestio es passar-se les normes pel forro, les mateixes establertes pel seu propi bé. Gracies per la teva opinió.

Montserrat Sala ha dit...

Mª T. A. F.: lo primero que quiero decirte, es que para poder opinar sobre tus entradas, me és complidado y a veces paso. Precisamente una cosa que no me gusta hacer nunca. Mira si lo puedes arreglar guapa. Agradecida.

Anònim ha dit...

Montserrat...de nuevo vuelvo por aquí...
Has sido muy fructifera en este tiempo y hoy
he leido muchos relatos tuyos para ponerme al dia....
Me han gustado las publicaciones de tu tio...gran recuerdo de una gran persona...bonitas vivencias, y de las que se desprende cariño, afecto,respeto,buen recuerdo, admiración...
Volveré pues aún me falta ponerme al dia.
Mil gracias amiga por tu presecia y recibe un beso fuerte.

Higorca Gómez Carrasco ha dit...

¿Crees que con alcohol disfrutan más? ¡Creo que están muy equivocados! pero volvemos a lo de siempre, se deben de sentir más "machotes" Es lastimoso ver como caen en plena juventud, también se piensa que a esa edad no se piensa en el peligro, yo no lo creo, pienso que la inconsciencia es grande, de muchos jóvenes y de aquellos que los educan, te repito lo mismo de siempre, a lo mejor en su casa son modelos y cuando salen cambian, pero... en este accidente solamente se ha hablado de los muertos y heridos, todo por la poca precaución y sobre todo las prisas, el no saber esperar y yo pregunto ¿Alguien ha pasado cuantas noches en vela estará pasando el pobre maquinista?
Un abrazo querida amiga

Myriam ha dit...

Terrible targedia la de Castelferrens

Con respecto a la pirotecnia: mi padre era cirujano y las guardias más densas (de más cirugías) eran las noches en las que la gente festejaba con pirotecnia. Las quemaduras son terribles. Debería prohibirse.

Un abrazo

Montserrat Sala ha dit...

Hola Anna: com va tot? I els dolors, van cedint?
espero amb impaciencia les teves notícies y també les teves bicàcoles, que m'agraden sobremanera.
Una abraçada maca, espero que fins aviat.

Montserrat Sala ha dit...

Hola Higorca: lo malo del alcohol i de otros alucinógenso es que jugando, jugando van quedando y como el que no quiere la cosa vann quedando enganchados. Y ahí es donde empiezan los problemas gordos. Un abazo Higor.

Montserrat Sala ha dit...

Myr,si conoces todas estas experiencias, ya sabes bien porque me quejo tanto y contanta insistencia. No pienso que haya que prohibir: lo mejor es tomar conciencia i sser mas responsables.
Gracias amiga por tus sabias palabras.