dimecres, 3 d’octubre del 2012

Malalties i Desesperança




 
Parques de la albufera de Valencia. (fpto meva)
El següent va entrar a la consulta. Tota la sala d’espera estava plena de següents, drets  asseguts i amb cara de buidor interior. Qui mes qui menys, tots i posem la mateix cara. perquè estem plens  de pors de desànims i de cansament.
La Saleta, desprèn una flaira de in diferencia, que afegida a la incertesa  i amb tanta carn  humana, barrejada per la impaciència, i sense cap ambientador que alleugerís, la fortor del  desànim  i  de la rutina. l'ambient.es feia insuportable, dens   i pudent,
Es fa el silenci, i el següent, obre la porta que el durà al despatx del metge. No sap que te. no sap que l’hi passe, ni sap el que vol.
No esta decidit a entrar, però la infermera torna a cridar:
El següent!  Que passi el següent!
L‘home passe. El metge te els ulls ficats dins el ordinador, i no els aparta ni un moment, ni li mire la cara. la infermera a les seves coses. I ell tot empipat, done cop de talo a la porta , que es tanque ràpidament  deixant els altres següents, a l’atre costat, tristos infeliços i avorrits.
Una vegada i ja segut davant el metge, espera, una pregunta que ningú pronuncia. no sent res. Mira al seu doctor, i de reüll veu  a la  infermera de reclame a tots els següents, següents, un cop enllestit, el de dins. Però ara el que es dins es ell, i no comprèn massa que és el que hi fa allà . Que era el que l’havia portat, a torbar-se entremig, d’aquell tu multe de gent suada, que xerrava, i xerrava sense parar, sense futur i sense esperança.. Obre primer la  porta del despatx , Atravesa la sala plena   de següents de al consulta ,  i surt al carrer, corrent cames  ajudèume. El rerefons de tot plegat va ser qul pànic el va superar y caigué  rodó.

14 comentaris:

Norma ha dit...

ja ja bue relato, hoy he ido al médico, igual igual, los pacientes, las esperas. Te leo y recuerdo todas las escenas, inclusive hasta las caras del médico.
Ahora bien, pobre tipo.
Cariños.

Pedro Ojeda Escudero ha dit...

Qué susto. En principio pensé que era un relato real...

Enry Baskerville ha dit...

A mi tambien me ha parecido un relato real. No en vano, no estamos exentas de ir al medico ¿verdad Montserrat?... y vuelta a los controles y a esas salas de espera y ...bueno, es lo que hay.
Desitjo que estiguis be.
Molts petons.

Anna J.R

mariajesusparadela ha dit...

Buena historia.
Meconsuela pensar que aquí nos llaman por el nombre y apellido.

José Vte. ha dit...

Un relato muy real. Ayer mismo fui yo al especialista, al traumatólogo, y lo que comentas del médico sin quitar la mirada del ordenador, ocurrió tal cual. Tampoco es lo habitual, pero cuando ves a uno así, que ni mira al paciente, te cae el ánimo a los pies.

Un abrazo

Pluvisca ha dit...

Me ha gustado el relato.

Hay tan poca humanidad...tanto corporativismo...

Pero cuando nos toca ir...

Petons

Montserrat Sala ha dit...

Norma: es la pura verdad que los médicos ahora se parapetan detrás del ordenador. Allí se les muestra toda nuestra vida desde el mismo dia que vimos la luz. El fonendoscopio,no les hace falta ninguna.
Los timpos cambian tan deprisa!!!
Graicas por tu visita.

Montserrat Sala ha dit...

jajaja! Hola Profesor: Hay cosas mucho mas terribles que esta, que nos asustan mucho menos,¿No crees?

Gracias por pasar y comentar.

Montserrat Sala ha dit...

Sir:Podía ser muy bién un relato de los jueveros, pero no se porque razón, hoy no los habia.

Gracais por tus palabras,y por tu cariño.Sí ya estoy bien "casi" del todo. Besos.

Montserrat Sala ha dit...

Sí Mariajesús, ya es algo. Pero no nos miran a la cara ni nos tocan un hilo de nuestra ropa.
Cuidadosos ellos..!

Saluosd cordiales y gracias por pasarte

Montserrat Sala ha dit...

jajaja! Jose´Vicente. te ruego que te pases por lo que le he dicho a Norma,mi primera comentadora.

Recibe un cesto lleno e abrazos y besos.

Montserrat Sala ha dit...

De humanidad, no es que haya poca;es que brilla por su ausencia.Ni mas ni menos. Muchas gracias por pasarte amiga TEresa.

Un abrazo muy fuerte.

Pakiba ha dit...

Anari al metge tota una proeça, ja que hi ha molt que cuan arribas ni axecan el cap per dita bona tarda, així que no m'extranya que marxés ja que moltes vegades entran ganes de sortir corrent.


Molts petons Montserrat.

Montserrat Sala ha dit...

Millor no tindre que anar-hi mai al metge. Serie lo ideal. No ho creus així Pakiba???

Petonets