diumenge, 3 d’abril del 2011

UN DIA ASSOLEJAT DE PRIMAVERA




Estem a dia 2 d'abril, i fa un temps esplèndit. El sol potser pique massa, però l'horatge, es suau, perfumat per totes les flors de primevera, i aquí a la muntanya de pre-Pirineu, s'hi està molt a gust. Es un dia ideal per anar a passejar al aire lluire,i admirar una vegada més, tot el miracle que es la natura  en aquestos dies tan lluminossos.
Al marges dels camins tot són bellugadisses dels insectes, de les papallones,  de toda cuca viva. Les herves creixen y s'imposen als vells i secs ramatges. Al horitzò un cel tan, i tan net que, es diríe que algú ha passat  a treure´l-hi, amb un drapet molt fí,  tots el nuvols y tot rastre de fums i boirines. Respiro fons i el aire entre dins meu com un flaire, gauridor de totes les arteries que corren pel meu cos. Hem sento nova i rejuvenida, i les cames no em pesen gens
Es només un dia de primavera, dic, però un dia de primavera, com no havía gaudit des de feie molt temps. A dins de la llar encara i fà fred. A les nits la temperatura baixa, i cal abrigar-se un pel, la  qualcosa no es pas cap inconvenient ni cap molestia. Ve de gust.