divendres, 8 d’abril del 2011

Els homes del temps


ELS HOMES DEL TEMPS.


Recordo aquell primers homes del temps de la televisó que ningú feie cas
del que deien, perque res del que predeien es cumplie. Pero, poc a poc les coses han canviat i ara els homes y les dones del temps informen, puntualment i rigurosament, als seus oyents o televidents, i tothom ens programem els plans de cap de setmana, o vacances segons els que ells pronostiquen. Son els autèntics protagonistes de les teles del cap de setmana. Fins a tal extrem que de vegades han de matizar el seus pronòstics, per no fer mal a les cantitats de festes y aplecs, que es progamen en primevera, al aire lluire.
A la platja també s’en resenten, per ejemple, al mes de Septembre, quan ens pronostiquen fortes baixades de temperatura, i pluges i persistents. Es troben que si diuen la veritat. el país es quede sense turisme, els hotel buids i toto son anulacións de viatges. Ells homes del temps també s’encarreguen dels programes de neu, dir on nevará i òn no. Informar del guixos de neu per fer Sky de fons, Ski nòrdic, o de snwoard. Fan en definititva, una bon servei a la societat.
Hi ha cops que han de fer el paper del orni i no poden desmentir ni assegurar rés per no pejudicar als interessos del sector turistic. Perque de saber-ho, amb el tan sofisticata aparells dels que disposen, poden mesurar-ho tot, sense equivocar-se ni un brí.
També fa gracia, quand t’adones que en hi ha tantíssims d’homes del temps, dos o tres, per cada canal televisíu i les emmisosres de radio per un igual. i tamabé s’hi dedeiquen moltíssimes dones que ho fan tan bé com ho puguin fer els seus companys.
Mariano Media, crec que fa ser el pioner d’una nova proofesió, bonica, interessat i académica, que tots l’aceptem com la ciencia de’estudi del medi, que realment és.

6 comentaris:

Isabel Martínez Barquero ha dit...

Cuánta razón llevas, Monserrat. Los hombres y mujeres del tiempo son como unos gurús actuales de quienes nos fiamos a pie juntillas. Aunque, a veces, los negocios hosteleros les deben coger algo de tirria.
Serán los satélites u otros adelantos, pero suelen acertar bastante, a diferencia de antes, como bien señalas.
Una abraçada ben fort.

Montserrat Sala ha dit...

Es muy de agradecer que me visites,escribiendo en calalán como hago siempre. Te lo agradezco doblemente. Gracias!
El tema de hoy, intersante, no crees? Daria para extenderme mucho mas, pero la diferencia,con los tiempos primeros de la tv, hay se nota bien.
Saludos.

Conxa ha dit...

recuerdo a los Hermanos Medina, y al otro, a Rubio que tuvo que afeitarse eo bigote porque se lo apostó en la pantalla. ayyyyysss

Hace unos años,con toda la tecnología, se pronosticó que en Semana Santa habría temporal en el norte,en especial en Galicia. Las cancelaciones fueron abrumadoras, las perdidas muy muy importantes y después salió bueno. Y querían denunciar al tío del tiempo por fastidiarles el negocio. El Maldonado se las vió muy mal,metió la pata hasta el fondo.

hay que rollo te he soltado jajajaj

feliz finde xiqueta

Norma ha dit...

Muy buen artículo. Buenfind. Cariños.

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Hola Montserrat:

Bueno el meu pare, quan el Sr. Mariano o Medina donava les noticies del temps, tots teniam de callar, perque l´escoltava amb molta antenció
També recordo un altre hom del temps del bigotet.

Sempre son interesants les teves entrades.

Petons, Montserrat

TORO SALVAJE ha dit...

Trobo que rebem moltes pressions (i no atmosfèriques precisament) per que la realitat no afecti al negoci.

Petons.