dilluns, 18 d’abril del 2011

ELS DETERGENTS I ELS LLEXÍUS



En volía parlar feie tamps, perque el trovo un tema no massa interessant, Però sí prou important com per fer-li una reflexió.
Les dones d’avui dia, som tan netes i maniàtiques, que tot va a parar a la rentadora. I el que no es pot encabir dins la rentadora, malament: o no ho compren o ú porten al la bugaderia.
Y que pase? us preguntaréu. Doncs ya tornem a ser com sempre, al tema de la salud dels rius i del aire. Al medi-abient. A tots ens consta que es quelcom imprecindible cuidar i respectar les aigues i els acuifers d’ón provenen. Altrament si tenim aquestos dos components imprescindibles per la nostra subsistencia, enfadats o cansats de que tots nosaltres s’ens en fumi un pito, tan el que llencem com el que nó, despres ens queixarem de que hi hagi tota mena de desgracies provocades per la meteorología.
Els que em llegíu habitualment ya sabeu de sobres, que hi tinc molta fixaxió en aquestos temes. Per altra banda, m’agrade de parler-ne, peque penso que algú, portser m’entrendrà i a lo millor hasta em farà cas.
Sí. sí, també sé que el més convenient de tot seríe que hem fessin cas, les industries, matalúrgiques i càrniques sobretot i d’atres tipus que tenim per tot arreu, i que tots o molt bona part es passen les normatives, per allà on els hi plàu. Pero, penséu; si les mestresses de casa de tots els blocs de pisos, de tota una capital com L’hopitalet, estèssin mes concienciades, i vulguèssin, fer atenció, a lo que jo proposo, penso que si coneixeríe moltìssim a tots el rius, de tot el país.
1ª, no gastar llexiús mai, mai sota cap escusa, (penseu que hi ha molts paísos, que ja no es ven. I que està prohibida)
2ª, ulilitzar la meitat del detergent que posem a la rentadora. Estalviaríem diners, la roba quedaríe més bén esclarida.
(jo conec molt bé el tema del génere de punt), recordo que moltes senyores que reclamaven, perque s’els havíe encongit el jersei, i quand el tocaves, es veie molt clarament el perqué.
3ª Tampoc fer servir blanquejadors ni suavitzants, o els meys posibles.
Només cuidant aquests aspectes, podríem ben presumir de tenir unes aigües,el 50 per cent mes pures i la satisfació de contribuïr que les coses vagin a millor.

10 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Doncs tens raó, montserrat.

Pero mira a les piscines tambés els hi posen, llexiu o similara, per desinfectar les aigües.
i aixis surtim amb els ulls irritats.

Reb una abraçada, Montserrat

Montserrat Sala ha dit...

Hola tocaia: Mira els clors que es posen a la piscina, no son pas el meteixos que les mestresses de casa fem servir. Tot i aixó tenen uns madidors, que els impedixen posarne més del compte. Per`tu prova de posar una mica menys de detergent a la rentadora i enccara que sigui ben plena, estarà neta.
Petons

TORO SALVAJE ha dit...

Quant camí ens queda encara per recòrrer.

Estic amb tú.

Petons.

Conxa ha dit...

bueno, pues mira, aqui si que soy "un hacha"
no uso lejia para lavar, pongo menos detergente del que me recomienda el fabricante siempre (a pesar de la dureza del agua de aqui, y el suavizante es minimo.

Higorca Gómez Carrasco ha dit...

Querida amiga, ya estoy de nuevo con todos vosotros, quedando perpleja por lo que leo, claro que mientras me sorprenda es que estoy viva ¿Tenemos que a estas alturas de la vida aprender a poner la lavadora? Los polvos y la lejía? ¡¡¡Montse!!! Deja la colada y pon cosas de interés para todos, que tú tienes grandes cosas que enseñarnos de esa tierra querida, la colada para las "marujitas" que les gusta mucho, a nosotros aprender de cosas buenas, eso de la lejía ya se paso a la historia.
Je,je,je Montones de besos, bien lavaditos y desinfectados con cloro.

Higorca Gómez Carrasco ha dit...

Se me olvidaba ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡Preciosa la foto!!!!! Eso es lo más interesante y hermoso de esta entrada ¿la has regado con esa limpisima lejía? Besos y se acerca ese gran díaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Montserrat Sala ha dit...

Higorca; me alegro de recuperarte, tan alegre y vital. Las murujitas como tú dices o las empleadas de servicio, harán lo que tú les digas, en cuento a la lavadora a la secadora a la cocina y de todo lo que se ocupen. entonces preocúpate de decirselo y no te duermas en los laureles, que la atmósfera es de todos y el agua también. y a mí me preocupa especialmente. Quiero decirte ni mas ni menos, que no es un tema tan trivial como tú lo ves. Créeme.
De todas maneras me alegro de tu comentario y te doy la mas cordial bienvenida al mundo bloguero.

Montserrat Sala ha dit...

Torito, Conxa: no es dejo no, ni me olvido de vuestros comentarios quqe os agradezco en el alma.
A tí Toro salvaje, me alegro de que me sigas en mi andadura, itedooy nuevamente las gracias i un entrañable abrazo.

Montserrat Sala ha dit...

Conxa, si has dejado de fumar, no me digas que no eres una mujer constante. Eres una heroina!!!! que no es lo mismo. Gracias por tu visita, cariño.

Encarna Gómez ha dit...

Volia comentar que tinc molts dubtes al respecte de la conservació del medi ambient i dels interessos econòmics i comercials mundials. Per començar vull dir que no gasto llegiu n suavitzant que quan vull desinfectar o blanquejar alguna cosa utilitzo aigua oxigenada, meravellosa per moltíssimes coses i menys perillosa.
Tornant al tema medi ambient, si us poseu a indagar sobre el comportament d'empreses, governs, etc. te n'adones que alguna cosa rara passa doncs ell es passen aquestes recomanacions pel forro.