dijous, 7 d’abril del 2011

SABER ESCOLTAR


                          

Es la millor virtud que l' hi ho puguis demanar a un amic, a un parent o senzillament a la parella. El que sap escoltar s'assabente de tot el que li interesse, sense preguntar, i tothom li fa cas. Hi confien amb aquesta persona segur que, a més a més, es molt intel-ligent.
Peró una cosa es certa. Deu ser molt difícil, de possar-ho en pràctica, perque avui en dia, pocs ho fan. Ningú escolte a ningú. Tots volen ésser escoltats,  pero escoltar, tenir paciencia i aguantar metxa, aquesta cosa, amics meus, no es posible en els tems que correm.
Els psicòlecs i els psiquiatres, es deuen forrar per aquest motíu. Sempre ho he pensat.  Perque, es ben cert es que les persones tenim la imperiosa necesitat d'explicar les nostres pors, els nostres dubtes existencials, i tots els pensaments que ens turmenten, i moltes vegades no tenim a quí pasar-les. I si no trobem al qui li puguem exposar, estem més perduts que una cabra en un garatg. Ens manque sentit comú, ens manque educació, i benevolencia. Tampoc tenim ni el més minim sentit de la sensibilitat, ni la més minsa consideració envers l'altre.
D'aquesta forma anem pel món, caminant per la vida, donant patacades aquí i allà, perque creiem, que les demás persones, hi són, unica i excusivament per fer-nos cas i escotar els nostres problemes. Tendríem que avançar, amb mes seguretat, i preocupar-nos, dels altres sense esperar res a canvi. En una paraula, sense egoïsmes, pensant que tothom en té de dificultats, grans o més petites. Només cal escoltar-les, i llavors despareixeran les nosltres, com per art de magia. Féu la prova hi ho veureu!

4 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Si Montserrat tens tota la raó.

Només tens de veurer en les tertulies que fan a la TV., que tots parlan a la vegada.

Une de les coses que amb van ensenyar al Curset de Cáritas es ha sapiguer escoltar.

Petons, Montserrat

Conxa ha dit...

sinceramente,soy muy mala oyente...

Isabel ha dit...

Hola Montserrat, me alegro de conocerte y de leerte. Aunque no sé expresarme en catalán, algo lo entiendo porque he vivido y disfrutado en esa tierra maravillosa.
No me gusta echarme flores, pero si algo tengo es que sé escuchar, me gusta escuchar, me parece que es una forma de conocimiento de las personas y escuchar y observar me aporta aprendizaje.

Gracias por tu visita.

Un abrazo.

Pedro Ojeda Escudero ha dit...

En efecto, es una virtud que no abunda mucho por este país. Así nos va.
Un beso.