dijous, 17 de desembre de 2009

QUAND VOL NEVAR

Es un temps quiet, asombrosament parat, ón els ocells volen baix, fregant el terra, els colors grisos del cel, les fulles dels arbres ense moure's ni un brí, també ho anuncien: Nevarà....
I passe d’aquesta manera tan simpla. Els flocs de neu van caient mandrossos, sense pressa, posant-se l’un damunt l’altre sense fer soroll, suament. I es llavors quand es produeix el moment més màgic: tot es blanc, net i immaculat: Els teulats, els arbres, les tanques, el monunets, si t’agafe a la ciutat. Si ets al camp... Es una visió molt més sublim. Els camins, els marges dels rierols, les fosques teulades amb les ximeneies fumejant, Els arbres no solsament tenyits, sinó amb caramels penjant de totes les seves rames. i per damunt de tot: la calma. Aquella quietut de les primeres hores de la nevada. Tothom amatent, per saber fins òn pujarà la cuota. i si hi ha prou pà al rebost. Cloure’s al voltant del foc, treure jocs o feinetes que ja són destinades, per aquestes hores de pau, en que no es pot fer rès més. Uns instants que duren sempre massa poc, Uns moments ùnics per els infants, i ben especials per els que ja fa dies que voltem per aquestos mons de Déu.

4 comentaris:

Norma ha dit...

Montserrat es muy lindo ver nevar, y, muy cierto eso que te trae calma, mejor aún si puedes observarla sobre los verdes árboles. Lo que pude entender me encantó. Besos.

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Hola Montserrat: Ja et trovava a faltar a tu i les teves entrades.
Que bonica que es la d´avui.
La veritat es que mentres et lleigia anave imaginant tot el que es escrit.

Austria deu estar preciosa.

Diafruta força, Montserrat, amb la teva familia, amb aquestes angeletes, que son les teves netas.

Sigueu tots molt feliços..

Reb una abraçada de la teva tocaia.Montserrat Llagostera Vilaró

Montserrat Sala ha dit...

hola Montserrat. Austria com tu dius es preciosa. Ahir precisament estave nevant, pero avui ja soc a casa. Si algun dia tens ocasió d'aran-hi et recomano Viena. Per a mí la ciutat mes maca i monumental d'Europa. I Musical!!!

Montserrat Sala ha dit...

Norma me da mucho placer que me leas. Aparte te mando la traducción literal de mi entrada. Un beso

sinfonic i filles

sinfonic  i filles

ORQUESTA SINFÓNICA DE VIENA

ORQUESTA SINFÓNICA DE VIENA
LA MEVA ORQUESTRA PREFERIDA