dissabte, 23 de juny del 2012

EL FERITS, LES ALTRES VICTIMES DE LA CARRETERA

Els nombrosos ferits de la carretera.
Només unes petites dades extretes de les estadístiques dels centres de recuperació i rehabilitació. L'augment de persones paraplègiques, i tetraplègiques, ha augmentat escandalosament, quasi, cent per cent, en els darrers 25 anys. I es molt comprensible.
Primer perque hi ha un major volum de cotxes, i de gent i perque també es dona el cas de que les operacións i métodes de curació, del ferits gréus també ha millorat ostensiblement. Es note fins i tot en la vida quotidiana. Ara de cadires de rodes amb motor, o sense, se'n troben per tot arréu. S'han modificat tots el vials i les normes dels establiments publics, han hagut variar moltíssim. Des de la incorporació dels lavabos per a minusvàlids  a posar elevadors a les escales, de tots els establiments comercials. Tot per que aquestes víctimes de la mobilitat, puguin gaudir d'una millor qualitat de vida. Totes les voravíes, del pobles o ciutats, es construeixen amb les catonades sense esglaó, i les grans concessionaris d'automóbils, també estan preparats per adaptar el cotxes pel  tal menester. Dintre la gran desgràcia, que supose el fet de sortir tan malparats, d'un accident, no deixa de  ser una bona notícia, per ells i els seus familiars, de poder gaudir del avenços actuals que son a la seua disposició. Son factors a tenir en  comte, perquè amb les millores, que anomeno, es pot afirmar que les persones, amb grans dificultats, poden tenir una vida completament autònoma.
 Des de el castell de Gelida, un capvespre de primavera.
L'altra banda, les companyies asseguradores estan obligades a indemnitzar, a les persones ferides segons el grau de minusvalidesa que pateixen. Que no es cap consol, ho sé, però hem de reconèixer que en aquest aspecte, les coses han millorat.

2 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Hola Montserrat.
Desitjo que et trobis millor.
Tens raó les coses hen millorat, pero encare es troven impediments a molts llochs per les persones que van en cadira de rodes.
T´envio un petó molt gran, Montserrat

Montserrat Sala ha dit...

Hola Montserrat: Per descomptat, que hi ha encara, coses per millorar, es cert. Peró compara el que teniem abans i en veuràs la diferencia.
Guarda't de al xafegor,tan com puguis tocaia, que ja comence a apretar.

besitos