Pàgines

divendres, 11 de desembre del 2009

SISTEMES ORIENTALS DE RELAXACIÓ

Semble ser que en els temps agitats que vivim, no es pot viure sense fer ioga, taiji, pilates i altres métodes, de molt similar factura. No n’hi ha cap de igual, encara que tots s’assemblem. Tots ells, amb norms estrictes, i els qui els practiquen n’expliquen maravelles. Tonifiquen els musculs, enforteixen els ossos, treuen cabóries, regulen el pes i et preparen per rebre de nou una altra cárrega de tensions i treball més forta. Total; tornem a comencar. El que m’extrane i he pensat sovint, es com d’uns paíssos allunyas de per aquí, una cultura i uns medis tan diferents, sense patir cap estrés, gent moltes vegades sorgits del camp, hagin tret la moda universalment acceptada, i que és molt eficas, per guarir les fobies propies dels paisos desnvolupats
Perque és i es done aquesta circumstancia ?
No sera que, son molt més espavilats que nosaltres, i a forssa de buscar–se la vida d’una o altra manera, han inventat, totes les histories que també es creuen i recomanen ja, els metges occidentals? Jo no hi trobo cap més explifcació.
El cas es que ha esdevingut un negoci importantíssim, que done feina a molta gent, de manera legal o com economia submergida i que vá a més cada dia que passe, ens agradi, ens incomodi o nó. Un altra cosa, seríe la medicina oriental, que naturalment,conec i respecto.

2 comentaris:

  1. Muchas gracias por visitarme, querida Montserrat.
    En mi otro blog me comentaste que también te gustaba Ava Gardner. Yo ya le dediqué una entrada. Por si tenés ganas de verla, entrá aquí:

    http://historiascalidas.blogspot.com/search/label/Ava%20in%20my%20soul

    Un beso grande y buen finde!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Hola Montserrat:Avui t´escric desde la Biblioteca de Siete Aguas.
    El meu fill gran es Profesor de Tai-Xi, i li va la Filosofía Oriental.
    I a mi amb va la Cristiana.
    Mira el diumenges, quan vaig a Misa.De vegades dic-Ara m´en vaig a fer em meu Yoga Cristiá.
    I quan surto de Missa, tinc una ment plena de Pau.
    A mi la Fe amb dona uns efectas terapéutics molt grands.
    Jo respeto la manera de Pensar de casq´un i sóc admiradora de Toni de Mello, un jesuita misioner, que escribia per tota classe de Pensaments.

    M´agradat molt la teva reflexió d´avui

    Et desitjo de tot cor que siguis FELIÇ.
    Montserrat Ll.V.

    ResponElimina