Pàgines

dimecres, 15 de juliol del 2020

ESTE JUEVES TOCA INFORMÁTICA




MI amiga  MªJose Moreno, nos propone un tema muy de moda, Pero da la causualidad, que este tema se ha tratado otras dos veces. Osea yo he hecho esta entrada dos veces mas. No me importa nada solo que esta vez os la dejo en catalán.



                          Palem d' Iternet? 


       Deu fer uns cinq anys, que vaig dedicar un escrit sobre el tema. Deia llavors, que el món, estava canviant per moments i que me’n havía adonat un dia qualsevol, que  havía quedat amb unes amigues per fer un cafè i xerar una estona. I en arribar les vaig trobar parlant un idioma diferent, estrany i nou. Paraules tan rares con Softwhare, Webs. Google. Skyp, Aple, You toube. i d’altres perles d’un vocabulari desconegut que no entenía. Era la informática que sen’s havía colat pel forat del pany i ens ha fet anar de bòlid des de llavors.
         Va succeir que de seguida me’l vaig aprendre, i vaig començar a utilitzar-lo i lloar totes les seues exceléncies.
         Un mitjà, que ens permitríe, unes comunicacions, molt més fluides, i al-hora aprendre de tot i al que tot l’hi ho podies demanar, perquè ho sabia tot i no et fallava mai.
         Ara ha passat el temps, i aquest mitjà, que ens va captivar, i que jo vaig adoptar sense cap mirament, ara comence a plantejar-nos, alguns inconvenients. Perquè tot hi seguir éssent un invent magnífic i extraordinari, ara veiem que ens esclavitza, i ens fa completament dependents del seus tentacles. Cada dia, ens tornem més adictes a les xarxes, i jo començo a pensar, si això serà bó a la llarga.        
         Perquè  a dia d’avui, ningú s’imagina ja, la vida sense conexió a Internet.
I penso: I si anem seguint en aquesta progresió, que ens supera i ens té lligats. Podria dir-me algú,  fins ón podem arribar? ...Tinc molta por de pensar, com escaparem de tan control, de tanta foto, i de tanta abundància d’informació, que es en poder de tot-hom? Servirà per manipular-nos més encara? Per fer-nos uns titelles sense voluntat própia?. Òn quedarà la iniciativa i la creativitat personal del individuo?       
       Molts interrogants s’obren, i als que es difícil donar resposta. I no podem oblidar, el perill que represente per els nens, que se saben totes les artimanyes i dreceres per escapar del control, de pares i educadors? i es trobaran responsables?
        Es un tema que ara mateix, se’m acut i que penso que done, els suficients, motíus, com per estar, una mica cabficada.

4 comentaris:

  1. Creo que hay algo que tenemos que tener en cuenta nada nos ata si nosotros no queremos es bueno tener su uso y saberlo utilizar pero sin olvidar que hay también una vida fuera de la red. Un abrazo

    ResponElimina
  2. Me alegra leerte aunque sea en catalán y no me entere de la mitad de lo que dices.

    ResponElimina
  3. Pues estupendo, es u idioma. De hecho, ahora, con Internet, te traducen lo que sea en el acto. Es una herramienta prodigiosa, sin duda.

    Un abrazo y feliz jueves, Montserrat

    ResponElimina
  4. Tengo Internet, Wifi, Premium, dos móviles y la madre que me parió,y sí, considero que tenemos un peligro si nuestro sentido crítico es dominado por esas pocas empresas que controlan esos sistemas, parece que no vamos por buen camino.

    Saludos

    ResponElimina