Pàgines

diumenge, 18 de novembre del 2012

LES MIRADES



Una mirada de coformitat. Foto M.S.P
En hi ha de tantes classes!!! Que avui que m’he proposat de parlar sobre elles, quasi no se per on començar: Perquè en son molt d’importants les mirades en la vida de qualsevol persona. Amb elles es pot parlar de tot: demanar, suplicar, espiar, mostrar enuig, alegria, serenor, felicitat, plaer, dolor, melangia, curiositat, ràbia, enveja, despreci, tristesa, rebuig, sorpresa, neguit….I segur que me’n queden moltes al tinter. No cal tenir els ulls extraordinariament bonics ni molt blaus ni massa grossos. Ni tan sols transparents amb pestanyes llargues. Es igual. El que vol dir una mirada, es tan gran, i pese tant en el contexts que sigui, que no tenim cap mes sentit, que expressi els nostres sentiments amb al mateixa força. I tan li fa si el ulls son verds, grisos o marrons. Amb la mirada es por saber el tarannà del individu. En hi ha suficient per conèixer si es sincer o si amaga quelcom. No existeix millor referent. Es com una petita finestra que et deixe aguaitar el fons del cor.  
La mirada d’una mare al nadó que està alletant, ne’s un exemple. Sense posar-hi cap lletra, i sense mentar paraula. En aquells ulls només si veu l’amor, i si note una joia immensa. La mirada d’un nen al des-embolicar el seu regal dels Reis i que resulte ser allò que ell tan desitjava. I la del nuvi al peu del altar mentres la seva enamorada, va avançant pel centre de l´Esglesia, lentament… I la inquisidora mirada de l’amiga que retrobes desprès d’uns anys de separació. I la d’aquell esportiste quan pren el premi per la seva gran gesta. La del nàufrag en albirar un vaixell a  l’horitzò…
Hi hem de recordar, i es just, les mirades que ens feien els nostres majors, desprès d’haver fet un trapelleria sonada. Amb una mirada en teníem ben bé prou.
Però en hi ha d’altres que no s’han de obviar, i les que ni les vull obviar, i són les que ens fan patir tantíssim. La que el marit embogit pugui fer a la seva dona, per gelosía, o per que es violent i prou. La d’una esposa, que es troba sola d’un dia per l’altre, perquè el marit que se’n va amb la seua millor amiga. La del pare de família davant del seu desnonament. La del que espere una sentencia del jutge, i que creu que no l’hi serà favorable. I la del que, s’acomiade d’aquest mon, amb  patimenet…
Son mirades potents. I úniques que no deixen indiferent a ningú.

27 comentaris:

  1. Jo no sé si per entendre el món, però sí al menys per entendre l'ésser humà, són fonamentals les mirades. Mil models de mirades, però una mateixa essència, la que ens fa a tots iguals, la que compartim.

    Caldria dir que per comprendre la mirada, les mirades, la diversitat de mirades, cal una cosa fonamental que tu tens i de sobres: la sensibilitat per mirar-ho tot, per apropar-se a tot, amb un afecte maternal o humà. I tu tens aquesta sensibilitat, Montserrat.

    ResponElimina
  2. Me ha encantado esta entrada, querida Monserrat.
    Son tantas las miradas, los modos de mirar, los modos en que miramos, las perspectivas, la fijeza o la evasión, la limpieza o la turbiedad... Lo cierto es que los gestos pueden engañar, pero los ojos nunca engañan.
    Un petó.

    P.D.- Mañana te llamo, que ya está muy próxima Barcelona para mí.

    ResponElimina
  3. Una finestra al mare, una ventana a lo profundo del alma.
    Tremendas las miradas de tu último párrafo. Tristes las vacías, que nada tienen para reflejar.

    Te regalo una mirada dulce, deseandote un bon dilluns.

    petons

    ResponElimina
  4. Montserrat, una preciosa entrada.
    Por eso me gusta ver a la persona, cara a cara, para poder apreciar la nitidez de la mirada. La mirada es el lenguaje del alma.
    Molts petons

    Anna J R

    ResponElimina
  5. Montserrat, un escrito sentido y limpio como la mirada de la buena gente.
    La mirada de las personas no suelen engañar, ir de frente y con honradez se siente porque en la mirada refleja el mismo espíritu que le guia.

    Un fuerte abrazo

    ResponElimina
  6. Els ulls, ho diuen tot. Son els millors aliats del anima.
    Avui la entrada teva la estic llegint desprès de haver-la imprès, assegut al jardí, prenent un cafè, veien despertar el dia...
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Les mirades moltes vegades ho diuan tot, no ten fies dels que parlant no et miran a la cara.

    Una abraçada,amiga.

    ResponElimina
  8. Hola Ramón: saps que es el que jo tinc i tu nó; Mes anys, que ensenyen bastant a interpretar les mirades. Peró quan es mire des d'el dolor,la frustració, i l'esgotament; les coses es veuen d'una altra forma.
    Gracies per les teues paraules sempre comprensives, amb mí.

    ResponElimina
  9. Hola Isabel: Contenta por haber acertado con la entrada y todavía más si te ha gustado.
    Muchas gracias por pasarte y dejarme esta lindo comentario.

    Un beso y un abrazo muy fuerte.

    ResponElimina
  10. Casss: acepto encantada esta mirada dulce que me regalas, de manera espontánea y desinteresada. yO te envio una llena de gratitud y admiración.

    Con su correspodiente abrazo

    ResponElimina
  11. Estimada amiga, sempre he pensat que una mirada diu més que mil paraules...m'agrada sempre observar la gent i fixar-me com mira...encara que de vegades això moleste una mica...
    Jo vaig conèixer una persona i només amb la mirada, sense mai haver creuat una paraula, li vaig dir que me l'estimava, la seva mirada va ser la mateixa...El meu Pep i jo parlem poc...només amb unes mirades ja està tot dit...
    ;)

    Besos amiga.

    ResponElimina
  12. Creo que la mirada es una de las fuerzas más grnades que tenemos los humanos...podemos desmontar a alguién con ella, hacerle temblar tanto de placer como de miedo...hay gente que juega con ella y otra la utiliza de arma

    pero como tu dices, hay muchas miradas que nos alimentan el alma y con esas me quedo

    Me gusta como escribes Montserrat

    Petons

    ResponElimina
  13. Hola Anna. Veo que estas de acuerdo conmigo, en al importancia de como ver y conocer a las personas. También los hay que se saben el truco, y ponen mirada de cordero degollado y en realidad són unos verdaderos y feroces lobos.
    Y Diós nos libre de ellos. Un abrazo bien fuerte, querida amiga.

    ResponElimina
  14. Hola José Vicente: es que yo soy
    buena gente, hombre. (jajajaja).


    Gracias por venir hasta aquí y dejarme este comentario tan bonito.
    te deseo mucha salud y felicidad.

    ResponElimina
  15. Hola Jan Puerta: Sens dubte has escollit el millor moment per llegir cualsevol cosa. Imsgino la escena.
    T'agreixo el cumpliment de totes maneres.
    Una forta encaixada de mans, mirant-he al ulls, Val?

    ResponElimina
  16. Hola Pakiba: Hay miradas que matan. Ho deie la meua mare. I es veritat les mirades son impotants tant per lo bó com per lo dolent. Cal tenir-ho en compte.

    Una abraçada y gracies per comentar.

    ResponElimina
  17. !Querida,te diré que si no vengo más es porque me revienta la palalbra verificadora,además no doy ni una ...jeje.
    Pero aunqu no comente te leo porque necesito también de tu ternura y calidez.
    Abrazada fuerte.

    ResponElimina
  18. También a mi me mata la palabra verificadora (hay veces que tengo que repetirla tres o cuatro, hasta acertar), pero tan hermosa entrada, bien merece un comentario.

    ResponElimina
  19. Hola Remei: es curiós. pero a mi y la meu home tampoc ens cal parlar masssa per entendren's. Esclar que tenim una avantatge que tu no la tens: Molts mes anys de convivencia.

    I aquest es un factor determinant com cap d'altre.Moltes gracies per la teua visita, estimada amiga. Salut.

    ResponElimina
  20. Es verdad Pluvisca, que hay gente que se las ingenia para manipular todo. Incluso las miradas, pero no es lo corriente. De ninguna manera se puede aceptar.

    Me alegra siempre tu visita y me gusta leer lo que me escribes, Eres muy amable. Gracias!

    ResponElimina
  21. Eres un sol, querida Reyes. Pero no entiendo que quieres decir con lo de verificadora. ¿Es algo del traductor de Google, quizás? si es eso, tendré que mirar de solucionarlo de otra manera.
    gracias por tus amables palabras. Y creo ademas que nos necesitamos mutuamente.
    Te envío un abrazo y mi cariño.

    ResponElimina
  22. Contigo Mariajesús,estoy lo mismo de agradecida,o doblemente si cabe porqué para leerme te has de molestar en poner el traductor.
    Muchas gracias por tu paciencia.

    p.d. no se si te has fijado pero escribo mucho más en castellano que
    antes.
    Salud!

    ResponElimina
  23. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  24. Es cierto, hay infinidad de miradas, todas reflejan el alma de la persona que mira, si está llena de odio, dolor o amor, etc.

    Gracias por tus palabras de bienvenida Montserrat, sí la pasé muy bien en mis vacaciones en Argentina y estuve en España, si, pero en el sur. Cuando vaya por la zona de Barcelona el año que viene probablemente, te lo haré saber, por supuesto. Gracias por la invitación de siempre y por el recibimiento ahora.

    Abrazo x2

    ResponElimina
  25. Com corre Internet! Casi no da tiempo de pensar las respuestas. La tuya ya la esperaba, aunque no tan pronto.
    Muchas gracias por entrar.
    Un beso.

    ResponElimina
  26. ¡Maravillosa entrada y muy bello blog. Me gustó mucho. Un abrazo.

    ResponElimina
  27. Gracias Alma Mateos Taborda. Yo también voy a vistarte, REcibe un cordial saludo y bienvenida.

    ResponElimina