dijous, 23 de juny del 2011

LES REVETLLES



Si avui parlès de un tema diferent, en hi hauríe que no m’ho perdonarien, perque avui, i
aquí, tenim una gran festa. Sense cap dubte, la que s’espere més, la que marque definitivament l’entrada del estíu, la que tots volen que arribi. Les pastisseries per la coca, les bodegues, per el cava, els venedors de pirotecnia, també ho celebren, y les boutiques, están en la millor hora, per vendre desde tratjos de nit fins a tots els complements, que necesite una dona jove. Perruqueries, esteticiennes, sabateries... Tot, però tot es una disbauxa.
Els comentaris entre la gent del carrer, em fan gracia: tothom es salude y es desitge les bones revetlles, com si haguèssim arribat a Nadal o Cap d’Any.
Les tradicións aquí a Catalunya,cada vegada ván a mes. Al menys, durant uns dies oblidem la dichosa crisi i les aventures dels enutjats.

Aquesta tendència cada vegada més acusada de fer que la nit de San Joan, sigui la mes important del nostre calendari, no crec, que canvíi ara per ara. S’ajunten factors molt determinats, i enguany encara més. Vejam: el mes impotant. Per fer aqueste celebracions, cal diners. Just. Ara s’acava de rebre la paga dobla, que es una bona inyecció de moral. El jubilats que també renquejen, doncs també els hi arribe aquestos dies. per lo tant, la tenen igualment. Els diners ja els tenim apunt. Fa falta dies de festa, como unes mini vacances que també ja les poden gaudir tot el sector de la educació, Mestres escolars, y estudiants de Universitats, ect. també ens farà falta el lloc. Sense problemes: Com es l’estíu,ens sevirrà qualsevol terraso o balconel, per fer la nostra revetlla particular. I tota la nit petards!!! No paren ni un moment, desde la encesa de les fogures als barris amb al Flama del Canigó, que es l’acte, mes simbòlic de quands es fán.

10 comentaris:

mariajesusparadela ha dit...

Por la zona del este sois muy de petardos. Por aquí también hay noches mágicas de fuegos de luces, pero yo prefiero el silencio.
Aunque en la noche de san Juan y para anunciar el verano, lo celebramos saltando hogueras y , como buenos gallegos, comiendo (las fiestas gallegas siempre son gastronómicas)sardinas que "polo san Xoan, a sardiña pinga no pan". Es el momento en que las sardinas están en sazón.

Montserrat Sala ha dit...

Hola MªJesús: Sí,si. por aquí hay mucha gente aficionada a la polvora, pero donde van locos por lo grandes estruendos y las maascletás, son nuestros vecinos castellonenses, y valencianos.
Yo no lo he visto nunca, pero se vé que sorprende.
Es bonito, que en un país como éste, hayan tantas realidades culturales, y tan diferentes.
Gracias por venir a mi casa bloguera, que también es la tuya, si lo quieres... un beso.

TORO SALVAJE ha dit...

La nit més màgica de l'any.
Avui platja.
Primer bany.

Petons.

Pedro Ojeda Escudero ha dit...

Yo soy más de noches en la playa mirando a la luna con el rumor de la buena conversación...

Montserrat Sala ha dit...

Toro: Bueno la nit més magica ho deu ser per moltes persones, per mi, es una nit com la de una altra festa, m'enutgent molt els petarts, encara que la coca sí. amb aixó hi faig gasto.
Gracies per comentar.

Montserrat Sala ha dit...

hola Pedro: Yo te veo así, dispuesto para una conversción intersante. En esto coincidimos.
He dejado unas palabras en tu blog, sobre Estriver,espero que no te vaya mal. Era un hablar por hablar, porque de todas maneras, os conocereis enseguida. Sois muy sagaces los dos.
Saludos.

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Hola Montserrat:

Espero que hagis passat un bon día de Sant Joan.

Encare recordo les revetlles de quan era joveneta a Barcelona.

Petons desde Valencia, Montserrat

Montserrat Sala ha dit...

Hola Montserrat: tu saps que per Barcelona, es celebren molt. Hi ha més teca que petarts, pero la beguda que no hi manque. y despres ya hem arribat a l'estiu. bon entrada al estiu per tu y per la teva família

Myriam ha dit...

Parece una celebración muy ruidosa esta en Catalunia...

Montserrat Sala ha dit...

Hola Myriam: Sí lo es. Ya he dicho que no tqnto como en Valencia, pero la verbena de S. Joan, se celebra mucho.
Gracias MYriam, por saludar. Te dejo un abrazo.